joi, 28 mar 2013 - Anul XVIII, nr. 72 (5279)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8238 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Paradox

Direcţia de Cultură a Primăriei Suceava, existentă doar pe hârtie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În mai puţin de o lună de zile, municipalitatea suceveană va inaugura prima clădire cu destinaţie culturală din patrimoniul propriu -  Centrul Tradiţiilor Populare.

Clădirea recent recepţionată, construită pe strada Universităţii, în apropiere de Patinoarul Areni, urmează să fie dată în folosinţă în data de 25 aprilie.

„Sperăm ca până atunci să reuşim să aducem acolo meşterii populari, să facem un eveniment deosebit în perioada Paştelui”, a spus primarul Ion Lungu.

Acesta şi-a exprimat intenţia de a realiza în cadrul acestei clădiri şi sediul  Direcţiei de Cultură a Primăriei Suceava. Problema e că această direcţie, deşi există în organigrama de funcţionare a primăriei, nu are nici un angajat.

„Din păcate, noi avem o Direcţie de Cultură doar pe hârtie, ea nu este funcţională, pentru că nu putem face angajări. Când am venit primar nu exista nici o clădire cu destinaţie culturală. Acum avem deja una şi alta urmează să fie finalizată, încât avem infrastructură de cultură, dar nu şi funcţionari. Într-o zi, lucrurile trebuie să intre în normalitate. Nu este normal ca la nivelul municipiului Suceava să nu ai o direcţie de cultură şi oameni angajaţi pentru a se ocupa special de acest domeniu”, consideră edilul sucevean.

Conform măsurilor anticriză luate de Guvern, angajările în cadrul administraţiilor locale sunt blocate, cu o excepţie – la şapte posturi eliberate se poate angaja o persoană.

Costurile de realizare a Centrului Tradiţiilor Populare sunt de 7.514.625 lei, din care aproape jumătate reprezintă fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană– 2.754.670 lei, prin Programul Operaţional Regional. În cadrul acesteia urmează să funcţioneze şapte ateliere expoziţionale pentru meşterii populari – atelier de confecţionare măşti, atelier de prelucrare a lemnului, de ţesături, de încondeiere ouă, pielărie, ceramică şi pictură icoane.

O altă clădire cu destinaţie culturală pe care primarul Ion Lungu ar dori să o finalizeze anul acesta este Centrul Cultural Bucovina, realizat prin modernizarea şi extinderea fostului Cinematograf Modern. Pentru finalizarea lucrărilor de construcţie a acestui obiectiv municipalitatea suceveană vrea să contracteze un credit de 4,6 milioane de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Direcţia de Cultură a Primăriei Suceava, existentă doar pe hârtie.
 Vizualizări articol: 2163 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Direcţia de Cultură a Primăriei Suceava, existentă doar pe hârtie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei