Programul guvernamental “Laptele şi cornul” este apreciat în 80% din şcolile sucevene. Aceasta este concluzia sondajului efectuat de Consiliul Judeţean, prin intermediul Inspectoratului Şcolar, în toate unităţile de învăţământ din judeţ. Şcolile au primit chestionare cu întrebări referitoare la calitatea produselor alimentare, la ritmicitatea în aprovizionare şi la gradul de consumare al alimentelor. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alexandru Rădulescu a declarat că răspunsurile primite arată că atât programul „Laptele şi cornul”, cât şi cel referitor la consumul de mere în şcoli sunt viabile. Rădulescu a precizat că părinţii şi cadrele didactice au făcut unele sugestii pentru îmbunătăţirea acestor programe, unii dorind înlocuirea laptelui cu brânzeturi şi a cornului cu eugenii sau napolitane.
„Se observă că programele încă sunt viabile. Categoric programul after-school este mai bun, dar până ajunge să fie fezabil, să poată fi aplicabil, consider că aceste programe încă sunt bune. Evident că trebuie luate anumite măsuri, poate modificarea calităţii produselor, dar asta se face doar prin măsuri legislative. Poate trebuie mai mare atenţie din partea furnizorilor de produse alimentare, dar asta se reglează pe parcurs. Deocamdată, din chestionar rezultă că în judeţul Suceava, în proporţie de peste 80% părinţii şi elevii sunt mulţumiţi de aceste programe”, a declarat Rădulescu.
Concluziile sondajului vor fi înaintate Ministerului Educaţiei, care va lua o decizie vizavi de continuarea programului „Laptele şi cornul”. Premierul Victor Ponta a anunţat recent că intenţionează să sisteze acest program, întrucât este o risipă de bani. Programul „Laptele şi cornul” se adresează preşcolarilor şi elevilor de clasele I-VIII. În judeţul Suceava sunt în jur de 85.000 de beneficiari ai acestui program. Pentru finanţarea acestuia, prin bugetul pe 2013 au fost alocate 17,6 milioane de lei.