Fascinaţia omului pentru aur, veche de mii şi mii de ani, de când era folosit pentru obiecte rituale, bijuterii sau sub formă de monede, ca mijloc de plată, este la fel de puternică şi astăzi, când valoarea sa creşte simţitor, de la un an la altul. Nu degeaba aurul servește ca mijloc de plată internațional și se depozitează de multe bănci centrale ale lumii ca rezervă valutară. Pe vremuri de criză (de ex. inflație sau criză economică) aurul este privit ca o investiție valorică sigură, care realizează creșteri valorice profitabile în comparație cu alte forme de investiții de valoare.
„În cazul aurului discutăm de o valoare care este în creştere constantă, iar în ultimii cinci ani vorbim chiar de o creştere agresivă, de aproape 350%. Este o modalitate netaxabilă de profit, în baza unei normative a UE, scutită de TVA şi neafectată de rata de inflaţie, de aceea este o variantă foarte bună de investiţie pentru momente de criză financiară”, precizează Levente Böszörményi, unul din fondatorii companiei SOTH (Safe for Tomorrow), care este prezentă de luna aceasta la Suceava, oferindu-le sucevenilor posibilitatea de a-şi păstra economiile în aur.
“Oamenii caută în mod conştient ceva care să le ofere siguranţă, să aibă constanţă valorică şi să dispună şi de o transparenţă a produselor. Acestea sunt şi valorile companiei noastre. Nu lucrăm cu certificate, ci cu aur fizic, care înseamnă păstrarea valorii”, a adăugat Thomas Kutak, unul dintre cei trei fondatori ai companiei SOTH, înfiinţată în noiembrie anul trecut, care, la finele lunii martie va inaugura la Suceava cea de-a cincea sucursală din ţară, care va fi şi centrul de operaţiuni al companiei pe Moldova.
Achiziţiile de aur, accesibile oricui
Unul dintre principalele avantaje ale sistemului de economisire pe care îl pun la dispoziţie cei de la SOTH este achiziţionarea aurului în mai multe variante de plată şi în cantităţile dorite, la depozitarea sa fiind de asemenea oferite alternative.
Mai exact, SOTH intermediază achiziţionarea de lingouri/plachete de aur de puritate 999,9/1000 în toate diviziunile uzuale, de la 1 gram, 5 grame, 10 grame până la 500 de grame sau un kilogram.
Calitatea lingourilor corespunde celor mai înalte standarde. Autenticitatea și valoarea sunt confirmate prin menționarea pe lingou și pe ambalaj a greutății, a însemnelor controlorului și topitoriei. Numărul individual de lingou face ca fiecare lingou să fie unicat.
„Clienţii noştri, având acces direct la preţul furnizorului, au un preţ foarte apropiat de cotaţia oficială de la Londra. Practic, ei cumpără aurul la prima mână, nu după o serie lungă de intermediari”, a precizat Levente Böszörményi.
Achiziţia se face printr-un sistem online, iar a doua zi după depunerea sau transferul banilor în contul furnizorului, clientul are deja aurul cumpărat.
„Clientul primeşte aurul în formă fizică, acasă sau depozitat în Austria, într-un depozit de înaltă siguranță. Stocurile de aur intermediate de noi sunt depozitate în Trezoreriile Centrale de la Viena ale renumitului partener de logistică de trezorerie și valori LOOMIS, o firmă cu un istoric de peste 150 de ani, cotată la bursa de la Stockholm. Celor care doresc să primească aurul acasă le asigurăm transportul la costuri foarte mici, iar livrarea se face în ambalaj neutru, asigurat”, a explicat Thomas Kutak, care a şi prezentat o serie de plachete de aur care sunt livrate clienţilor.
Modalitatea de achiziţie este de asemeni importantă, fiind disponibile mai multe variante.
„Există două posibilităţi – prima, sunt oamenii care au la bancă anumite sume de bani, să spunem 3.000 de euro, pe care vor să-i investească şi să-i aibă în acelaşi timp în siguranţă, şi atunci cumpără aur. Altă variantă e cea în care omul nu are încă aceşti bani, însă doreşte să aibă cândva aur în valoare de 3.000 de euro sau 10.000 de euro, şi atunci are posibilitatea să economisească depunând lunar, săptămânal sau zilnic, cum doreşte el, o sumă de minim 25 de euro, care este transformată în aur”, a spus Thomas Kutak, care a adăugat că numeroşi suceveni deja au început să facă prin SOTH tranzacţii cu aur.
Locuri de muncă
Odată cu extinderea activităţilor companiei în Moldova apar şi numeroase oportunităţi pentru cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă.
„Avem uşile deschise pentru o gamă largă de persoane care au experienţă în domeniul vânzărilor. Mulţi ar putea să acceseze un post part-time sau full-time în cadrul companiei noastre, intermediind aceste produse de economisire. Scopul seminariilor de bază este de a pregăti o forţă de vânzare care să poată merge pe piaţă, către client, iar dorinţa noastră este de a pregăti profesionişti în vânzare”, a declarat Laura Alexa, reprezentantul SOTH nu doar pe Suceava, de unde este, ci pe mai multe regiuni ale ţării.
„Omul sfinţeşte locul, spune un vechi proverb, iar strategia noastră de dezvoltare din zona Moldovei are centrul aici, la Suceava, unde am găsit omul potrivit”, a adăugat unul din fondatorii SOTH, Levente Böszörményi, prezent sâmbătă la Suceava, împreună cu Thomas Kutak, la instruirea unei prime serii de 35 de colaboratori.
Informaţii suplimentare se pot obţine prin intermediul site-ului www.soth-gold.com.
(18 mar 2013, 13:04:06
si investitia in actiuni la bursa a fost foarte buna, pana s-a gasit tariceanu, vosganian & co. sa faca praf aceasta super modalitate de finantare a companiilor. si ne mai intrebam care-s numele tradatorilor...
finantarea economiei prin bursa de valori este cel mai curat si elegant tip de finantare. pe o piata bine reglementata totul este la vedere si evaziunea aproape ca nu exista.
acum din pacate nu mai avem decat supraimpozitare si saracie.
bine-ar fi ca sa dai bani si sa iei aur, sau sa dai bani si sa detii actiuni. si atat.
dar lucrurile nu se opresc nicidecum aici. cel mai mare dezavantaj la ora actuala sunt insa ''produsele derivate'' cu care au fost intoxicate toate bursele din lume. si mi se pare ca ceea ce s-antamplat cu actiunile se poate intampla si cu metalele pretioase.
eu vad 2 probleme: odata, pretul actual al metalelor pretioase este foarte sus, apoi masa monetara virtuala(toxica!)este de multe ori mai mare ca masa monetara reala.
s-a ajuns,din nefericire,(prin strategii speculative deosebit de fine) ca banii virtuali sa nu mai aiba corespondent in viata reala, mai ales in munca,in produsele muncii, in marfuri.
iar daca lucrurile merg in continuare in directia apucata din toamna lui 2007, nici chiar aurul nu ne va fi de folos.