Ziua Naţională a Gărzii de Mediua fost marcată la Suceava de o acţiune organizată de cei mai mici elevi ai Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Suceava.
Sub îndrumarea doamnei profesor Ştefania Domunco, elevii au realizat lucrări din materiale refolosibile şi desene pe teme ecologice.
Imaginaţia copiilor nu a avut limite. Din fel de fel de materiale, pet-uri, cutii, ambalaje, pungi, flacoane ei au dat naştere unor personaje de poveste, au realizat obiecte de decor şi chiar jucării.
Printre cele mai interesante lucrări s-au numărat: „Floarea” din CD-uri, „Pinguinul” din doza de la săpunul lichid, „Buchetul de flori” din carton şi pahare de plastic, „Personajul îndrăgit” din linguri de plastic şi de lemn, „Fluturele” din bec.
Desenele viu colorate şi expresive ofereau o lecţie de protejare a naturii, demnă de urmat.
Pentru strădania lor, copiii au primit diplome şi premii din partea Gărzii de Mediu, al cărei reprezentant a fost doamna comisar Adriana Iordache.
Deşi mici, elevii au dovedit că au numeroase cunoştinţe despre mediul înconjurător, răspunzând cu plăcere la întrebările adresate de doamna comisar.
Cuvintele reciclare, deşeuri, pubele, pet-uri sunt foarte bine cunoscute de şcolari, ca şi întrebuinţarea corectă a pubelelor în funcţie de culori.
Au ştiut că pet-urile se împart în două categorii, respectiv albe şi colorate, că din fibrele recuperate din şase pet-uri albe se poate face un tricou, au formulat îndemnuri ecologice şi sfaturi despre cum putem proteja natura şi alte lucruri pe care le pot şti doar nişte adevăraţi ecologişti.
La activitate au fost prezente şi doamnele directoare Gabriela Mihai şi Crenguţa-Lucica Grosar, cât şi reprezentanţi ai părinţilor.
Acest moment a reprezentat pentru copii o posibilitate de a-şi manifesta talentul, dar şi de a transmite adulţilor un mesaj referitor la importanţa păstrării unui mediu curat şi sănătos.
Emoţia şi bucuria copiilor, implicarea lor în realizarea acestei activităţi sunt o lecţie pentru toţi, protecţia mediului reprezentând un imperativ pentru fiecare cetăţean.