Au trecut zece ani de la tragedia aviatică în care un echipaj SMURD, din care făcea parte şi pilotul rădăuţean Lucian Husdup, a plecat în ceruri. Alături de el, s-au sacrificat cel de-al doilea pilot, Nicolae Marian, medicul Otilia Diana Cardoş şi asistentul medical Lorand Csongor Ferenczy. În noaptea de 4 spre 5 martie 2003, un elicopter de tip Alouette YAR 316 B, aparţinând societăţii Transgaz Mediaş, închiriat de SMURD pentru transporturi medicale de urgenţă, s-a prăbuşit pe o colină aflată la patru kilometri de comuna clujeană Cojocna.
A pilotat elicoptere închiriate echipelor de televiziune sau serviciului SMURD de la Târgu Mureş
Lucian Huzdup s-a născut la 1 aprilie 1960, la Rădăuţi. După ce a absolvit şcoala generală, a susţinut examen de admitere la Liceul Militar „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, fiind admis printre primii. După liceu a urmat Şcoala Militară de Ofiţeri de Aviaţie de la Bobocu - Buzău, unde a absolvit în promoţia anului 1983. Lucian Huzdup a activat ca pilot de elicopter la aerodromul de la Tuzla - Constanţa, fiind cotat ca un profesionist desăvârşit. A decis să treacă în rezervă şi s-a încadrat ca pilot la Romgaz Mediaş, unde a pilotat de multe ori elicoptere închiriate echipelor de televiziune de la posturi naţionale sau serviciului SMURD de la Târgu Mureş. Împreună cu pilotul Nicolae Marian, Lucian Husdup a format o echipă teribilă, cunoscută în toată ţara. Nae şi Lucică - aşa erau conoscuţi cei doi piloţi de toată lumea. Mereu veseli, mereu zâmbitori, gata oricând să se înalţe spre înaltul cerului, pe care l-au iubit mai presus de orice, cei doi au făcut parte din formaţiunea de intervenţii şi operaţiuni aeriene care timp de aproape trei ani a colaborat cu SMURD Târgu Mureş, salvând sute de vieţi omeneşti.
Cele patru victime ale accidentului aviatic au fost decorate post-mortem de Preşedinţia României. Șeful statului a acordat Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de cavaler medicului Otilia Diana Cardoş şi piloţilor Sebastian Nicolae Marian şi Lucian Cristian Husdup. De asemenea, asistentul medical Lorand Csongor Ferenczi a primit Crucea Naţională „Serviciul Credincios” clasa a lll-a. Cei patru au fost decoraţi „pentru înaltul profesionalism, umanismul şi spiritul de sacrificiu, dovedite în numeroase acţiuni de salvare a vieţilor omeneşti, la care au participat din partea Serviciului Medical de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare”.