Un copil în vârstă de un an şi patru luni din Mitocu Dragomirnei a decedat marţi seara, după ce s-a înecat cu o sămânţă de floarea-soarelui. Bunica din partea tatălui a declarat că în seara zilei de 26 februarie, întreaga familie, ea, părinţii şi cei cinci minori, cu vârste cuprinse între un an şi patru luni şi 7 ani, viziona un film la televizor şi mânca seminţe de floarea-soarelui. La un moment dat, copilul cel mic a început să tuşească şi să se învineţească la faţă. Părinţii minorului au încercat să-i acorde primul ajutor, dar văzând că micuţul nu-şi revine au sunat la 112. La faţa locului au ajuns cadre de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava şi au constatat că minorul nu mai avea puls. Copilul a fost urcat în ambulanţă, unde medicii i-au făcut manevre de resuscitare minute în şir, însă, înainte de a ajunge la spitalul judeţean, s-a declarat decesul.
Anchetă
Serviciul de evaluare a situaţiei de risc şi intervenţie în regim de urgenţă din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava s-a autosesizat cu privire la moartea accidentală a minorului care s-a înecat cu o sămânţă de floarea-soarelui. Reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava, după cum ne-a explicat directorul executiv al instituţiei, Margareta Isăilă, s-au deplasat ieri la domiciliul părinţilor, din comuna Mitocu Dragomirnei, în vederea evaluării situaţiei acestei familii şi a împrejurărilor în care s-a petrecut tragedia.
„Părinţii nu au fost găsiţi la domiciliu, fiind plecaţi la Spitalul Judeţean Suceava, pentru a ridica trupul neînsufleţit al copilului. Bunica din partea tatălui a declarat că în seara zilei de 26 februarie întreaga familie viziona un film la televizor, iar copiii mâncau seminţe de floarea-soarelui. Asistenţii sociali au constatat că deşi familia este una modestă, părinţii se ocupă de creşterea şi întreţinerea copiilor”, ne-a explicat directorul executiv.
Consiliere psihologică pentru ceilalţi patru frăţiori minori
Reprezentanţii Protecţiei Copilului Suceava au efectuat o evaluare psihologică a celorlalţi patru minori ai familie, neconstatând efecte psihologice posttraumatice grave. Margareta Isăilă a completat că au fost oferite servicii de consiliere psihologică minorilor, în vederea depăşirii traumei cauzate de decesul fratelui lor. Cazul rămâne în atenţia Primăriei Mitocu Dragomirnei şi a Protecţiei Copilului Suceava, care vor monitoriza în continuare cazul.