Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 44 (5251)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Măsuri de siguranţă

Poliţia Rutieră va asigura patrule la orele de vârf în preajma şcolilor generale din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Echipaje rutiere în imediata apropiere a şcolilor generale, dimineaţa, la orele de vârf, pentru fluidizarea traficului şi evitarea accidentelor rutiere. Astfel de acţiuni, începute din toamna anului trecut, vor fi menţinute şi suplimentate în măsura posibilităţilor în perioada următoare, a anunţat şeful Servicului de Poliţie Rutieră Suceava, în cadrul unui simpozion judeţean pe teme rutiere care a avut loc ieri la Palatul Administrativ.

Simpozionul „Oraşele siguranţei rutiere” a urmărit găsirea de soluţii pentru ca tinerii să nu mai fie implicaţi în atât de multe accidente rutiere, multe cu consecinţe tragice.

Subcomiarul Petrică Jucan, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, a precizat că aceste acţiuni de fluidizare a traficului în imediata apropiere a şcolilor se desfăşoară deja la Şcolile Gimnaziale Nr.1 şi Nr. 3 din Suceava, precum şi în zona Şcolii Creştine Filadelfia. 

El a arătat ca dimineaţa, când elevii sunt aduşi la şcoală, circulaţia se aglomerează foarte mult, iar prezenţa poliţiştilor rutieri are şi rolul de a-i proteja pe minori de accidente rutiere.

„Am primit aprecieri de la directorii unităţilor de învăţământ şi vrem ca echipajele rutiere să fie implicate în cât mai multe acţiuni de acest fel, în zonele fierbinţi ale municipiului Suceava. Ne vom axa pe şcolile generale, acolo unde copiii de vârste fragede sunt mult mai expuşi riscului de accidente”, a explicat subcomisarul Jucan.

De altfel, în cadrul simpozionului s-a insistat foarte mult pe necesitatea ca educaţia rutieră să fie mai puternică în rândul elevilor. Reintroducerea patrulelor şcolare, într-o formă permisă de actuala legislaţie, este o soluţie care a fost intens dezbătută la simpozionul de ieri.

În cadrul simpozionului au fost aduse în discuţie şi pistele pentru biciclişti amenajate în municipiul reşedinţă de judeţ, insuficiente, înguste şi încă puţin delimitate de spaţiile pentru pietoni.

Simpozionul de ieri a fost organizat de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava - Serviciul Rutier împreună cu Instituția Prefectului - Judeţul Suceava, Consiliul Judeţean Suceava şi Asociaţia ALECS GROUP.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia Rutieră va asigura patrule la orele de vârf în preajma şcolilor generale din Suceava.
 Vizualizări articol: 1806 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Poliţia Rutieră va asigura patrule la orele de vârf în preajma şcolilor generale din Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei