Disponibilizările anunţate la societatea de termoficare a Sucevei, din primăvara acestui an, în paralel cu trecerea în conservare a instalaţiilor de producere a energiei termice, este privită cu îngrijorare de conducerea Prefecturii Suceava.
În urma discuţiilor purtate în cadrul Comisiei de Dialog Social cu sindicaliştii de la Termica, conducerea societăţii de termoficare şi cea a Primăriei Suceava, prefectul Florin Sinescu şi-a exprimat nemulţumirea vizavi de faptul că nu există încă un plan concret privind asigurarea apei calde în vara acestui an, dar mai ales a căldurii, în sezonul rece următor.
„Termica nu mai produce din primăvară, iar noua centrală este doar pe hârtie. Ce punem în loc?”, a întrebat prefectul, cerând să i se prezinte alternative pentru asigurarea apei calde şi căldurii în municipiul Suceava, în perioada următoare.
Solicitarea sa a fost făcută cu atât mai mult cu cât primarul Sucevei, Ion Lungu, a afirmat răspicat că Termica nu mai poate funcţiona încă o iarnă cu cărbune, acest lucru implicând cheltuieli de peste 100 de milioane de lei, din care 30 milioane de lei restanţe şi 70 milioane de lei, fonduri de achiziţionare a noi cantităţi de cărbune.
„Nu avem de unde lua aceşti bani. Nu reuşim să plătim nici cantităţile utilizate anul trecut şi ce ardem acum, avem angajate deja datorii de 35 de milioane de lei, nu avem de unde să mai scoatem alţi bani”, a precizat Lungu.
Una din variantele prezentate ar fi funcţionarea pe CAF-urile din spatele Ambro, în vară, dar şi în iarnă, ca o unitate de suplimentare a capacităţilor de producţie care vor fi instalate de Adrem Invest, firma care va prelua termoficarea Sucevei din acest an.
Pentru a se lămuri în privinţa intenţiilor acestor investitori privaţi de care va depinde asigurarea căldurii a peste 22.000 de familii din Suceava, Florin Sinescu a solicitat o întâlnire cu reprezentanţii Adrem Invest, pe cât posibil, în cursul acestei luni.
( 7 feb 2013, 15:53:49