Întreaga conducere a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Suceava a primit calificative apropiate de maximul punctajului posibil, în urma evaluării activităţii din anul 2012. În cadrul evaluării anuale făcute recent de către conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, directorul DGFP Suceava a obţinut 4,9 puncte, din cinci posibile, având astfel cea mai mare notă obţinută la nivel naţional de către şefii de Finanţe. Evaluări la acest nivel au fost obţinute de către conducerea DGFP Suceava şi în anii anteriori.
La rândul lor, cei doi directori adjuncţi ai DGFP Suceava au obţinut la evaluarea anuală un punctaj de 4,8 puncte, din cinci posibile. Este vorba despre directorul Activităţii de Metodologie şi Administrare a Veniturilor Statului, Simona Bădeliţă, şi de directorul Activităţii de Inspecţie Fiscală, Ovidiu Gavriliţă.
De precizat că la evaluarea activităţii conducerii DGFP Suceava în anul 2012 s-a luat în considerare gradul de realizare a indicatorilor stabiliţi de ANAF, printre care gradul de realizare a programului de încasări, rata de încasare a obligaţiilor stabilite suplimentar de activitatea de inspecţie fiscală, ponderea încasărilor realizate prin aplicarea măsurilor de executare silită în total venituri, sau sumele atrase suplimentar ca urmare a inspecţiei fiscale.
În ceea ce-l priveşte pe Petrică Ropotă, acesta a ţinut să precizeze că „realizările conducerii acestei instituţii sunt realizările tuturor funcţionarilor publici care lucrează în cadrul DGFP Suceava”. Petrică Ropotă a subliniat faptul că 99% dintre angajaţii DGFP Suceava au primit calificativul „foarte bine” la analiza activităţii din anul 2012.
Nu în ultimul rând, trebuie spus că din anul 2009, şeful DGFP Suceava, Petrică Ropotă, face parte din Comisia de monitorizare, coordonare şi îndrumare metodologică a dezvoltării sistemului de control managerial al Agenţiei de Administrare Fiscală. Comisia este formată din specialişti în finanţe care au rolul de a elabora procedurile care trebuie implementate în acest domeniu, una din atribuţii fiind şi realizarea programului de dezvoltare a sistemului de control managerial al ANAF.