Deputatul PDL de Suceava Sanda-Maria Ardeleanu a anunţat, în cursul zilei de ieri, că păstrarea clasei pregătitoare în învăţământul obligatoriu şi înscrierea în această clasă a copiilor cu vârsta de şase ani este o decizie corectă, lucidă şi obiectivă. Ardeleanu a spus că salută această hotărâre a ministrului Remus Pricopie, având în vedere că acesta respectă prevederile Legii Educaţiei Naţionale în vigoare, „şi ţine cont de punctul de vedere al sindicatelor, dar, mai ales, de opţiunea părinţilor”. „După discuțiile din Comisiile reunite de învățământ ale celor două Camere din Parlamentul României, după intervențiile publice și reacțiile Opoziției, s-a ajuns, într-un final, la rezolvarea falsei probleme a clasei pregătitoare: <a fi sau a nu fi la grădiniță>”, a spus parlamentarul sucevean.
Sanda-Maria Ardeleanu a arătat că școlile, părinții și autoritățile locale au depus eforturi mari să doteze casele care vor găzdui copiii în clasa pregătitoare. Ea mai a spus că în momentul de faţă circa 85% dintre părinţi se declară mulțumiți de numărul de locuri în grădinițe, iar numărul de copii care au întrat în sistemul de învățământ a crescut considerabil, fiind 40.000 de copii în plus în școli și grădinițe în anul școlar 2012-2013.
„În aceste condiţii, soluția Ministerului Educației s-a impus aproape de la sine. A fost, totusi, nevoie de voință politică și de responsabilitate, de depășirea orgoliilor și a presiunilor de tot felul venite inclusiv de la un prim-ministru dezinformat. Felul în care arată bugetul Educației, unul al “subzistenței”, nu ne permite să facem o restaurație ce își are originea în frustrări, fixații și teme de campanie marca USL”, a declarat deputatul PDL de Suceava.
Sanda-Maria Ardeleanu a mai adăugat că îşi doreşte ca şi problema degrevării de ore a directoarelor de grădinițe să beneficieze de un raționament obiectiv din partea ministrului educaţiei, Remus Pricopie.
„Deși a fost emis un Ordin de ministru în data de 6 decembrie 2012, prin care directorii grădinițelor cu program prelungit sau săptămânal, cu personalitate juridică, profesori pentru învățământul primar, sunt degrevați parțial de norma didactică, acesta nu se poate aplica, fiind necesară consiliere de specialitate din partea Ministerului Educației. Îi solicităm domnului ministru să aibă în vedere și această problemă stringentă care pune în pericol siguranța copiilor din grădinițe, dar și calitatea actului de predare sau învățare și îi atragem atenția că, în prezent, în teritoriu, degrevarea nu se realizează în fapt”, a încheiat Ardeleanu.