luni, 28 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 21 (5228)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Statistici poliţie

DN 17 Suceava-Vatra Dornei, drumul pe care se petrec cele mai multe tragedii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Drumul naţional 17 (E 576) de la ieşirea din Suceava spre Ardeal, a fost în 2012 cea mai periculoasă şosea din judeţ. O arată statisticile Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, DN 17 fiind de departe şoseaua pe care s-a petrecut cel mai mare număr de accidente grave soldate cu decese. DN 17 a fost anul trecut mult mai periculos decât DN 2 (E 85), cea mai întinsă şosea naţional-europeană care străbate judeţul de la Siret şi până la limita cu judeţul Iaşi.

Conform analizei poliţiştilor rutieri, în 2012, pe DN 17 au avut loc 36 de accidente grave, soldate cu 14 morţi şi 45 de persoane rănite grav, în timp ce pe DN 2 s-au petrecut 30 de accidente grave în urma cărora au decedat opt oameni, iar alţi 33 au fost răniţi grav.

Pe locul trei în acest nedorit top se află DN 2E, care leagă Fălticeni de Gura Humorului şi continuă apoi până la Vicovu de Sus. Pe DN 2E, anul trecut au avut loc 29 de accidente grave, soldate cu zece decedaţi şi 29 de răniţi grav.

Poliţiştii spun că numărul mare de accidente de pe DN 17 este cauzat şi de calitatea bună a şoselei şi de faptul că drumul are porţiuni mai puţin circulate, mai ales în zona de munte a judeţului. Pe o şosea bună şi destul de liberă, şoferii sunt tentaţi să apese mai mult pedala de acceleraţie, astfel putând apărea şi nedoritele accidente grave.

 

Cele mai grave accidente de pe DN 17

Cel mai grav accident de anul trecut de pe DN 17 s-a petrecut pe 17 noiembrie. Trei oameni au murit după ce s-au zdrobit cu camionul în care se aflau de un pilon prost semnalizat al viitoarei şosele de centură, la intrarea în Şcheia dinspre Gura Humorului.

Un alt accident cu consecinţe foarte grave a avut loc pe 27 august la Stroieşti. În urma coliziunii dintre un microbuz de transport persoane care efectua o cursă regulată de la Ciprian Porumbescu la Suceava şi o cisternă, un tânăr în vârstă de 19 ani a murit, iar alte 18 persoane au fost rănite. 

 

Mai puţine accidente în 2012 decât în 2011

Subcomisarul Petrică Jucan, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, a explicat că în ciuda numărului încă ridicat de accidente, un aspect pozitiv este că per ansamblu numărul tragediilor de pe şosele a scăzut faţă de anul 2011.

„La capitolul accidente grave, per total, anul trecut am înregistrat 331 de evenimente rutiere, cu 43 mai puţine decât în 2011. Cel mai important este că avem o scădere la numărul de persoane decedate, 73 anul trecut, faţă de 77 acum doi ani. De asemenea, avem o scădere importantă şi în ceea ce priveşte persoanele rănite grav în accidente”, a declarat ofiţerul de poliţie.

 

Indisciplina pietonilor, principala cauză a accidentelor din judeţul Suceava

În condiţiile în care pe tot parcursul anului trecut în judeţ s-a acţionat în ritm intens cu zece maşini cu aparate radar, fiind aplicat un număr dublu de amenzi pentru viteză faţă de 2011, poliţiştii remarcă o scădere a numărului de accidente care au avut drept cauză viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum. A crescut în schimb numărul de accidente în care au căzut victime pietoni angajaţi neregulamentar în traversare.

„În 2012, viteza nu a mai fost cauza principală a producerii accidentelor. Pe prima poziţie se află indisciplina pietonilor”, a arătat subcomisarul Petrică Jucan.

În cifre, anul trecut indisciplina pietonilor (traversări neregulamentare, deplasări pe partea carosabilă etc.) a dus la producerea a 75 de accidente grave, în timp ce viteza a fost cauza principală a 74 de accidente grave. Pe locul trei în ceea ce priveşte cauzele accidentelor se clasează erorile comise în trafic de biciclişti. Bicicliştii au fost implicaţi anul trecut în nu mai puţin de 30 de accidente grave, acest ultim capitol fiind singurul în creştere faţă de 2011.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului DN 17 Suceava-Vatra Dornei, drumul pe care se petrec cele mai multe tragedii.
 Vizualizări articol: 1623 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
DN 17 Suceava-Vatra Dornei, drumul pe care se petrec cele mai multe tragedii1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   In romania mortul e de vina trimis de
(28 ian 2013, 19:08:18
Ce credeti ca acuma e semnalizat cum trebuie? Ieri seara am trecut pe acolo si daca nu stii de el sau daca te gandesti la altceva mai ales daca e si ceata si gheata il vezi prea tarziu ma refer la pilon sau mai bine zis zid ca de semalizat nu este ca semnele sunt la juma de metru sub zapada. Cred ca asteapta sa mai moara careva acolo ca sa spuna ca tot mortul e de vina. Dar dupa legile europene nu e chiar asa. Vinovati sunt
Cel care a fact studiul de fezabilitate si proiectul
cel care a aprobat proiectul si a dat acceptulpt inceperea lucrarilor
cel care executa lucrarea si nu a semnalizat-o corespunzator
cel care a semnat incetarea lucrarilor amanarea sau conservarea fara a verifica semnalizare rutiera
politia suceava care nu a acordat nici o amenda celor de mai sus desi in acea zona semnalizarea lipsea si nu era conform standardelor chiar de la inceperea lucrarilor.
Intr-o tara care se poate numi europeana asa ceva nu se intampla niciodata pt ca fiecare isi facea datoria, iar daca totusi se intampla toti cei de mai sus erau trimisi sa impleteasca sau sa coase goblenuri la botosani indiferent ce functie ar fi ocupat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei