Ultima lună a anului 2012 a prilejuit membrilor Asociaţiei Culturale „Vechea Bucovină”participări la manifestări cultural-artistice deosebite, marcând cu succes sărbătorile de iarnă.
Grupul vocal „Flori de pe Dorna”al asociaţiei, condus de prof. Dorina Paicu, a participat în luna decembrie la ediţia a doua a Spectacolului de colinde şi obiceiuri tradiţionale „Florile dalbe”, organizat la Coşna, şi a reprezentant judeţul Suceava la ediţia a şaptea a Festivalului interjudeţean de colinde şi obiceiuri de iarnă „Veniţi, creştini, la Viflaim”, organizat la Vişeu de Sus, Maramureş. Acelaşi grup a mai participat la manifestările organizate sub genericul „Crăciun în Bucovina”, printre care se numără concertul de colinde „Florile dalbe”, Suceava, spectacolul „Sfântă seară de Crăciun” de la Poiana Stampei şi concertul de colinde la Dornişoara.
Ca reprezentant al judeţului Suceava, grupul vocal „Flori de pe Dorna” a obţinut locul III pentru promovarea şi păstrarea colindului străbun la Festivalul-concurs interjudeţean de colinde, datini şi obiceiuri de iarnă „Slobozâ-ne, gazdă-n casă”, organizat în localitatea Mărişelu, judeţul Bistriţa-Năsăud.
Acţiuni de voluntariat în sprijinul copiilor din centrele de plasament
Pentru al doilea an consecutiv, ca şi colaboratori ai Asociaţiei „Pro Europa” din Vatra Moldoviţei, la solicitarea preşedintelui asociaţiei, preot Constantin Ceredeev, membrii Asociaţiei „Vechea Bucovină” au organizat, împreună cu elevi ai Şcolii Gimnaziale Poiana Stampei, sub coordonarea prof. Dorina Paicu, o acţiune de voluntariat constând în colectarea de haine, jucării, cărţi, dar şi obiecte ornamentale confecţionate de copii, pentru a fi donate unor centre de plasament pentru copii din municipiul Rădăuţi.
O realizare deosebită a fost şi publicarea, în numărul 2 din 2012 a Ghidului Iubitorilor de Folclor, editat de Centrul Cultural Bucovina şi Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava, a studiului intitulat „Folclor literar din Poiana Stampei în viziune integrată”, sub semnătura prof. Dorina Paicu.
„Membrii asociaţiei şi ai Grupului vocal <Flori de pe Dorna> mulţumesc tuturor colaboratorilor pentru sprijinul acordat în promovarea valorilor culturale şi spirituale ale zonei, pentru păstrarea identităţii spaţiului bucovinean şi a tradiţiilor sale”, ne-a spus profesoara Dorina Paicu.