Institutul de învățământ și cercetare în turism „IPI Bucovina” a lansat patru noi manuale menite să sprijine pregătirea personalului care își desfășoară activitatea în turism.
Fiecare dintre volume se adresează unei anume categorii – bucătari, ospătari, manageri ai structurilor de primire turistică cu funcțiuni de cazare, respectiv manageri ai structurilor turistice cu funcțiuni de alimentație publică.
Potrivit precizărilor președintelui institutului, prof. Ioan Ițco, apariția acestor lucrări a considerat-o necesară pentru că foarte mulți dintre lucrătorii în turism de la noi sunt nepregătiți suficient, chiar dacă au absolvit cursuri de specializare.
”Dorim să îi ajutăm pe acești oameni să se pregătească temeinic. Am inclus în aceste volume tot felul de proceduri, inclusiv noțiuni de contabilitate, de igienă, chiar și de prevenire și stingere a incendiilor. Unele dintre aceste noțiuni nu se mai învață astăzi la cursurile de calificare, dar dobândirea lor ulterioară poate face diferența clară între un specialist în domeniul său și un oarecare lucrător pentru salariu. Cred că aici este cel mai mult de lucrat la noi pentru ca turismul românesc să progreseze. Avem nevoie de servicii de calitate și pentru asta e nevoie de oameni bine pregătiți”, ne-a spus profesorul Ițco.