Cunoscut ca unul dintre cele mai valoroase ansambluri de datini şi obiceiuri de iarnă din Bucovina, Ansamblul „Poieniţa” al Căminului Cultural Poiana Stampei va efectua, în perioada 15-19 decembrie 2012, un turneu în mai multe localităţi din ţară. În cadrul acestei deplasări, ansamblul va susţine spectacole pe mari scene, apariţii în direct la mai multe emisiuni tv şi va face înregistrări pentru programul de sărbători la mai multe televiziuni.
Sâmbătă, 15 decembrie, Ansamblul „Poieniţa” al Căminului Cultural Poiana Stampei va fi prezent la Festivalul de datini şi obiceiuri de iarnă de la Focşani.
Seria de spectacole care vor fi susţinute la Bucureşti va începe duminică, 16 decembrie, la Patriarhia Română. Seara, membrii ansamblului vor susţine un spectacol la Sala Radio România din strada General Berthelot.
Luni, 17 decembrie, Ansamblul “Poieniţa”, coordonat de prof. Dănuţ Lăcătuş, Neculai Rusu, Octavian (Tucu) Gamenţi şi Petrică Chiforescu, va fi prezent, începând cu ora 8.00, în emisiunea “Găteală în bucătărie”, de la Etno TV, după care va prezenta spectacole la Palatul Parlamentului, la sediul central al CEC Bank, ultimul popas fiind la Antena 3, unde membrii ansamblului vor prezenta în direct o parte din datinile şi obiceiurile din Bucovina.
Ziua de marţi, 18 decembrie, va începe pentru reprezentanţii Bucovinei la ora 8.00, în platourile de filmare de la OTV, şi se va finaliza pe scena Casei de Cultură din Piatra Neamţ, cu spectacolul extraordinar de datini şi obiceiuri din Bazinul Dornelor. Miercuri, 19 decembrie, colindătorii din Poiana Stampei sunt aşteptaţi la Hidroelectrica, Groupama Asigurări Piatra Neamţ, Primăria Piatra Neamţ şi BCR.
Petrică Chiforescu, directorul Căminului Cultural din Poiana Stampei, ne-a declarat: “Primăria şi Casa de Cultură Poiana Stampei vă aşteaptă marţi, 25 decembrie 2012, ora 20.00, în sala Casei de Cultură, la ediţia a XIV-a a Spectacolului extraordinar de sărbători <Sfânta seară de Crăciun>. Programul va cuprinde colinde, datini şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou, cum ar fi dansul caprelor şi al urşilor, urături şi sonete vesele cu Niculai şi colaboratorii, joc de artificii, tombolă, surprize etc.”