Numărul sucevenilor care au şansa de a beneficia de reabilitarea termică a apartamentelor achitând doar o parte din costuri, în vreme ce diferenţa de bani va fi acoperită din fonduri europene şi de la bugetul municipalităţii, a crescut mult.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat ieri că numărul apartamentelor prinse în proiectul de reabilitare termică pe fonduri europene a crescut de la 70, cât erau acum două săptămâni, la 515 apartamente.
„Am mai primit solicitări de la 17 blocuri şi scări de bloc, majoritatea din zona centrală. În total se solicită izolarea termică a 445 de apartamente, la care se adaugă alte 70 de apartamente din blocul T7 (blocul Union) de pe strada Ana Ipătescu şi blocul 18 de pe strada Mihai Viteazu. În decembrie vom depune un prim lot de solicitări de reabilitare termică, cu cele 515 apartamente pentru care avem primite solicitări scrise, pentru a prinde startul la alocarea de fonduri”, a explicat şeful municipalităţii sucevene.
Lista blocurilor adăugate în proiectul de anvelopare termică este: bloc 1C - strada Nicolae Bălcescu nr.8, bl. 1B - Nicolae Bălcescu nr.6, bl. 1A - Dimitrie Onciul 10, bl 3E - Dimitrie Onciul 6, bl.5 - Dimitrie Onciul nr.1, Bloc Hotel - str. Nicolae Bălcescu nr. 4, bl.10 - Mărăşeşti nr. 2, bl. 2A - str. Vasile Alecsandri nr. 6, bl. 2B - Vasile Alecsandri nr. 4, bloc 32 de pe strada Ştefan cel Mare, blocurile 3A, 3B, 3C de pe strada N. Bălcescu nr. 2, bl. 3B Ana Ipătescu nr. 9, bl. 47 Ana Ipătescu 13, bl. 1A , 1B şi 1C de pe Aleea Ion Grămadă şi bl. 1 de pe strada Curtea Domnească nr. 6.
Municipalitatea suceveană şi-a propus ca în cadrul acestui nou program naţional de reabilitare termică să obţină fonduri pentru anveloparea termică a 3.000 de apartamente, dar numărul total depinde de câte solicitări vor veni de la populaţie, care trebuie să îndeplinească anumite condiţii.
În funcţie de veniturile majorităţii celor din bloc, partea de contribuţie a locatarilor este cuprinsă între 10% şi 30%.