Plini de iniţiativă, elevii Colegiului “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului şi-au deschis un birou de presă, cu prilejul Zilei Internaţionale a Elevului, marcată de liceeni săptămâna trecută. Membrii Consiliului elevilor din Colegiul “Alexandru cel Bun” au organizat acţiunea “Elevi şi reporteri în acţiune”.
Iniţiativa i-a aparţinut lui Adrian Lazarec, proaspăt votat preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor, şi a fost susţinută de directoarea Colegiului „Alexandru cel Bun”, profesoara Mihaela Ursaciuc.
Preşedinta Consiliului elevilor din cadrul colegiului humorean, Ruxandra Vătavu, ne-a spus că “rezultatul acestei colaborări a însemnat o zi inedită, ziua de 16 noiembrie, cu o zi înainte de Ziua Internaţională a Elevului, îndulcită de bomboane primite de fiecare elev din colegiu din partea echipei manageriale şi a profesorilor şi condimentată de mini-dialoguri între generaţii de profesori-elevi pe tema: Ce înseamnă să fii elev în secolul XXI, comparativ cu secolul XX?”.
Reporter, pentru o zi
Elevii au avut posibilitatea să înţeleagă rolul reporterilor şi să-şi exerseze propriile talente în acest domeniu. Activitatea s-a petrecut în incinta colegiului, pe tot parcursul pauzelor din ziua respectivă, când elevii-reporteri au asaltat cu întrebările lor, atât corpul de profesori, care s-au arătat dornici de dialog, cât şi colegii din toate clasele. Profesoara Brînduşa Luminiţa Cîmpan ne-a spus că elevii au fost întrebaţi ce semnificaţie are pentru ei Ziua Internaţională a Elevului şi ce ar dori să schimbe legat de statutul lor de elev.
„Profesorilor le-a venit rândul să compare propria viaţă de elev cu cea a elevului contemporan. Răspunsurile au fost înregistrate de reporterii noştri, care urmează să realizeze un film pe această temă, iar unele materiale pot fi folosite cu succes pentru următorul număr al revistei şcolare. Pe lângă evidenţierea calităţilor elevilor, această activitate a avut ca scop şi promovarea noului proiect al Consiliului elevilor, şi anume înfiinţarea unui birou de presă al Colegiului <Alexandru cel Bun>, care va folosi materialele adunate în această zi, pentru producerea primul său documentar”, a completat profesoara Brînduşa Luminiţa Cîmpan.
Toţi elevii implicaţi în activitate au dat dovadă de originalitate, responsabilitate şi seriozitate, bucurându-se, la final, de aprecierea colegilor şi a profesorilor. Cea care s-a ocupat de bunul mers al întregii activităţi a fost eleva Ruxandra Vătavu, preşedinta Consiliului elevilor, susţinută de un staff proaspăt schimbat, la recentele alegeri din luna octombrie.