Municipiul Rădăuţi este cunoscut ca o localitate în care zonele verzi sunt bine reprezentate, nu numai în centrul civic, ci şi în cartierele din toate zonele aşezării cu peste 20 de mii de suflete. După ce a făcut o verificare în teren pe majoritatea căilor de acces din urbe, pentru identificarea punctelor aglomerate care necesită parcări, şeful executivului rădăuţean, Aurel Olărean, a decis ca în zona Mihai Viteazu-Hipodrom să fie înlocuiţi mai mulţi arbori şi arbuşti, uscaţi sau compromişi, care prezentau pericol pentru cetăţeni sau care afectau negativ estetica zonei.
Şeful Serviciului Urbanism-Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei municipiului Rădăuţi, inginerul Gabriel Dumitru Flutur, a declarat: „În vederea lucrărilor pentru amenajarea parcărilor de cartier, lucrări care au debutat încă din toamnă, s-au luat măsuri pentru identificarea şi curăţarea arborilor uscaţi din zonele verzi, arbori care prezentau pericol pentru siguranţa cetăţenilor, în zona patrulaterului mărginit de străzile Bogdan Vodă, Grănicerului, Calea Bucovinei şi garajele din cartierul Hipodrom. În acest sens a fost solicitat avizul de la Agenţia pentru Protecţia Mediului, au venit la faţa locului delegaţii lor, au identificat circa două sute de arbori şi arbuşti care urmează să fie înlocuiţi peste câteva zile. Arborii şi arbuştii au fost aduşi de la pepiniera din localitatea Salcea, la un preţ extrem de avantajos pentru bugetul primăriei rădăuţene. Printre speciile care urmează să fie plantate se numără frasin, măceş, cireş, salcie albă, paltin de munte, gorun şi pin”.
Olărean: Sunt sigur că cetăţenii municipiului vor aprecia această schimbare
Primarul Aurel Olărean spune că Rădăuţi a fost şi trebuie să rămână o localitate verde, o localitate care respiră prin „plămânul verde” asigurat de parcurile şi spaţiile verzi din municipiu.
„În urbea noastră au fost realizate mai multe modernizări în ceea ce priveşte circulaţia rutieră şi fluidizarea acesteia. Nu am uitat că trebuie să ne gândim permanent şi la spaţiile verzi, la arborii şi arbuştii din localitate, şi de aceea, după ce am străbătut întreg oraşul, am hotărât să înlocuim aproape două sute de pomi uscaţi. Sunt sigur că cetăţenii municipiului vor aprecia această schimbare şi că vor fi atenţi ca aceşti arbori şi arbuşti să se dezvolte în siguranţă, pentru că ei nu reprezintă altceva decât <plămânul>localităţii noastre”, a arătat Aurel Olărean.