Conducerea Inspectoratului de Politie Județean (IPJ) Suceava a inaugurat, ieri, în prezenta oficialităților locale, noua popotă a instituției, modernizată, după ce fosta popotă, închisă acum aproape un an şi jumătate, nu corespundea normelor sanitar-veterinare.
Popota şi-a păstrat aceeași locaţie, la parterul sediului Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Suceava, în fostul cămin de garnizoană din curtea interioară a politiei județene.
Cu o capacitate de până la 100 de locuri, noua popotă, cu doi bucătari şi doi ospătari, angajați ai politiei, şi-a primit, ieri, primii clienți, după o slujbă de sfințire, la care au participat mai marii IPJ Suceava, prefectul Florin Sinescu, primarul Ion Lungu, precum şi mai multi șefi de instituții.
Meniul de ieri a fost următorul: felul I - ciorbă de perișoare (3,6 lei), felul II - cotlet la grătar cu cartofi prăjiţi - 5,1 lei ori friptură la tavă cu pilaf şi ciuperci, salată de murături - 0,6 lei, chifle - 0,25 lei.
Şeful Serviciului de Logistică din cadrul IPJ Suceava, comisarul-şef Alexa Dumitru Teodorovici, a explicat că deocamdată la popotă se va servi doar prânzul, între orele 11:00 -14:00.
„În funcție de numărul polițiștilor care vor veni să servească masa la popotă, vor fi două feluri de ciorbă şi două-trei de felul II. Meniul este sub10 lei, iar preturile nu au nici un adaos”, a declarat comisarul-șef Teodorovici, precizând că persoanele din afara instituției pot lua masa la popota IPJ Suceava doar cu invitație din partea polițiștilor.
O contribuție semnificativă la redeschiderea popotei a avut şi Corpul Național al Polițiștilor Suceava.
Poliţiştii mănâncă de la popotă, contra cost, deţinuţii gratis, de la restaurant
Chiar dacă s-a dat din folosinţă noua popotă, zecile de deţinuţi din arestul IPJ Suceava vor mânca în continuare de la restaurant, poliţia având încheiat în acest sens un contract cu restaurantul Vama Veche.
Şeful Serviciului Logistic a explicat că pentru a le pregăti masa deţinuţilor la popotă, ar trebui o bucătărie separată, regulile fiind stricte în această privinţă, precizând că se va merge în continuare pe contractul cu Vama Veche, obținut în urma unei licitaţii.
Alocația zilnică de hrană pentru fiecare deţinut este de aproximativ 11 lei,aproape cât preţul la meniul zilei la multe restaurante din oraş.
Iată unul dintre meniurile servite deţinuţilor din arest: unmic dejun constând în ceai, zahăr, pâine, biscuiţi, marmeladă, margarină, un prânz la care au fost serviţi cu ciorbă de legume, mâncare de cartofi cu salam, pâine, apă, iar la cină, printre gratii, le-au fost date frigănele gratinate, pâine şi apă.
( 3 nov 2012, 11:18:27