Condiţiile bune de la bazinul de înot al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava reuşesc să atragă numeroşi clienţi, o parte dintre ei fiind şi din alte judeţe, cum ar fi Botoşani, Iaşi şi Neamţ.
Conform Ioanei Bardan, administratorul bazinului, „clienţii noştri mărturisesc că este cel mai modern şi curat bazin din judeţ şi chiar din judeţele limitrofe. Dintre aceştia, mulţi sunt copii din Botoşani, aduşi de părinţii lor pentru iniţiere. Avem cinci persoane din Rădăuţi care vin pentru agrement. Clienţii din Paşcani spun că în judeţul Iaşi nu există un bazin la fel de bine îngrijit şi preferă să facă un drum în fiecare sâmbătă până la Suceava. Pe lângă faptul că e un bazin modern, apa este recirculată la fiecare 24 de ore, analizele apei sunt efectuate săptămânal de Direcţia de Sănătate Publică şi zilnic de personalul de întreţinere, iar curăţenia şi dezinfecţia se realizează săptămânal”.
Un abonament pentru 16 de ore de înot costă 180 de lei, o sumă care nu este considerată foarte mare, având în vedere condiţiile oferite.
La bazin se pregătesc două grupe de performanţă
Instructorii de înot ai universităţii au format două grupe de performanţă, una de înot clasic, formată din 25 de băieţi cu vârste cuprinse între 5 şi 14 ani, şi alta de înot sincron, alcătuită din 12 fete între 7 şi 13 ani.
Aceşti copii plătesc abonament, dar primesc suplimentar 12 ore pe lună în care se pregătesc alături de instructor pentru competiţiile de profil.
De asemenea, aici se organizează şi competiţii de volei în apă.
Echipa de handbal a Universităţii foloseşte complexul într-un program de recuperare, relaxare prin înot, kinetoterepie şi saună.
Tichet gratuit pentru studenţii USV
Fiecare student beneficiază începând cu anul acesta de un tichet cu care are dreptul la o oră gratuită la bazin. Prin această înlesnire sunt atraşi mulţi clienţi.
Cursurile Aqua Therapy, de gimnastică în apă, şi Aqua Gym Prenatal, gimnastică în apă pentru femeile însărcinate, nu pot începe deoarece nu s-au înscris cel puţin şase cursanţi, situaţia fiind mai slabă ca în anul precedent.
Nu acelaşi lucru se poate spune despre înotul de iniţiere şi despre cel de agrement, unde numărul clienţilor este mai mare comparativ cu 2011.
Sucevenii care vor să facă mişcare şi să scape de kilogramele în plus pot face înot în complexul de nataţie al Universităţii „Ştefan cel Mare“ Suceava. Oferta cuprinde atât ore de înot, cu sau fără antrenor personal, agrement, mini polo, cât şi saună şi masaj.
Printre sucevenii care s-au abonat la serviciile complexului de nataţie şi kinetoterapie al USV se numără studenţi, elevi, preşcolari, adulţi, dar şi angajaţi ai universităţii.
Deşi numărul de clienţi ai complexului de nataţie şi kinetoterapie este mare, încasările acoperă doar întreţinerea bazei sportive şi plata salariilor angajaţilor.