Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 nov 2012 - Anul XVII, nr. 257 (5162)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Spectacol fără regizor

Viaţa bate filmul, la Balul Bobocilor de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Viaţa e un spectacol fără regizor” ar putea fi motto-ul Balului Bobocilor organizat miercuri seară, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, de Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”.

Cu toate că unii spectatori au demonstrat că educaţia nu e punctul lor forte, huiduind ori de câte ori aveau ocazia, acest lucru nu s-a observat, deoarece elevii s-au descurcat foarte bine, încântând audienţa cu momente artistice de calitate ale formaţiilor şcolii, demonstrând că munca şi dăruirea pot face diferenţa.

Elevii de la „Cuza” au contrazis accepţiunea conform căreia „cu bani puţini nu poţi obţine un lucru de calitate”, realizând un spectacol reuşit, chiar dacă nu au avut invitaţi speciali, trupe sau soliştii consacraţi. Ei au transpus spectatorii în secolul al XIX-lea, pe timpul lui „nenea” Iancu Caragiale şi le-au încântat auzul cu melodii populare interpretate destul de bine de eleve ale colegiului, nelipsind parodii şi pantomimă, totul executat cu multă dezinvoltură, de parcă emoţiile au fost lăsate    

acasă.

 

Prezentarea proprie – primul rol în filmul pe care l-au jucat bobocii de la „Cuza”

Bobocii, şase fete şi şase băieţi din clasele a IX-a, au trecut de-a lungul spectacolului prin mai multe probe din concurs, care de care mai interesante. Prezentarea fiecărui concurent a reprezentat prima probă a concursului şi s-a materializat prin încercarea acestora de a crea punţi de comunicare între ei şi colegii lor, între ei şi juriu şi între ei şi spectatorii din sală. Concurenţii au arătat că au în comun pasiunea pentru muzică, dans şi sport, dar şi pentru ştiinţele naturii şi informatică.

 

Muzică, dans şi piese de teatru

După momentul prezentării, bobocii s-au retras în culise, iar prezentatoarele au anunţat că urmează să intre în scenă trupa de dans a şcolii, „Black Stars”, care a încântat audienţa cu un vals vienez, continuând pe parcursul spectacolului cu dans ţigănesc şi cu dansul ţăranului, momente foarte gustate de public. În continuare, elevii de la „Cuza” au încercat să recreeze atmosfera secolului XIX prin intermediul scenetelor „Five o'clock” şi „Pedagog de şcoală nouă” de Ion Luca Caragiale.

A urmat elevul Cezar Munteanu, din clasa a XII-a, care a interpretat la saxofon renumita piesă „Bessame mucho” compusă în 1940 de compozitoarea mexicană Consuelo Velazquez. Trupa de pantomimă şi de parodişti a şcolii, alcătuită din elevi ai clasei a IX-a, au scos în evidenţă defectele societăţii prin expunere umoristică, demonstrând că viaţa bate filmul.

Au urmat interpretele de muzică populară ale şcolii, Ioana Ştefan, din clasa a XI-a, Nicoleta Catargiu, din clasa a X-a, Cătălina Baltaru, din clasa a XII-a, şi Petronela Semeniuc, din clasa a IX-a.

Elevii de la „Cuza” au prezentat în spectacol mai multe momente artistice de umor, teatru, muzică şi dans, bine realizate, după multe ore de pregătire şi inspiraţie în alegerea textelor. Fie că a fost teatru, pantomimă, parodie (elevii clasei a IX-a A), dans modern şi popular (trupa de dans „Black Stars”), muzică (instrumentală populară şi uşoară - Cezar Munteanu), populară, scenete umoristice, toate au adunat aplauze, au binedispus şi au bucurat inimile sutelor de spectatori aflaţi în sală.

 

Întrebări şi provocări nostime

Deoarece personajele cele mai solicitate ale spectacolului sunt bobocii, aceştia au fost supuşi unei alte probe, cea de întrebări şi provocări, care mai de care mai hazlii, fiecare concurent alegând un bilet şi răspunzând nostim, spre deliciul publicului. La întrebarea ce ar face dacă ar mai avea doar o zi de trăit, un concurent a răspuns că s-ar distra la maxim, iar altul a fost întrebat care sunt trei lucruri fără de care nu ar putea trăi, acesta răspunzând: aer, apă şi bani.

 

Boboci „actori”

A treia probă a balului a pus la încercare aptitudinile artistice ale bobocilor, aceştia interpretând o scenetă de teatru sau un fragment de film, dintre care amintim „Pistruiatul”, „Liceenii”, „Nea Mărin Miliardar” şi „B.D. în acţiune”. Bobocii au încercat să se apropie cât mai mult de personajul interpretat de ei, iar dacă nu au reuşit, au compensat prin atitudinea dezinvoltă.

Ultima probă a concursului de miss şi mister a fost cea a prezentării ţinutei de seară, urmată de dans pe ritmuri diverse. Deşi au fost mai stângaci la dansul popular, bobocii s-au descurcat bine în rest, controlându-şi foarte bine emoţiile.

 

Premierea bobocilor de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”

Titlul de Miss Boboc Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” a fost obţinut de eleva Oana Ursu. La anunţarea câştigătoarei, prezentatoarea a încurcat iniţial prenumele, producând confuzie şi huiduieli din partea publicului, mai ales că o altă concurentă a ieşit în faţă pentru a fi premiată.

Mister Boboc „Alexandru Ioan Cuza” a fost ales elevul Flavius Rusu. Miss Popularitate a fost aleasă Ioana Chelar, iar Mister Popularitate a fost desemnat Gabriel Struţu. Titlul de Regina Filmului a fost acordat elevei Andreea Boleu, iar lui Fodor Cătălin i-a revenit titlul de Regele Filmului. Portalul TuşiRomânia a oferit două premii, elevilor Diana Marcu şi Flavius Rusu.

 

Şase perechi de boboci în lupta pentru titlurile de Miss şi Mister Boboc

Pentru titlurile cele mai râvnite, Miss şi Mister Boboc „Alexandru Ioan Cuza”, s-au înscris în concurs şase perechi de boboci: Ioana Şanti Cherar şi Marius Gabriel, Diana Roxana Vornicu şi Cătălin Fodor, Raluca Ioana Cudla şi Flavius Rusu, Ana-Maria Rusu şi Marius Munteanu, Diana Marcu şi Vasile Avram, Andreea Bobu şi Alexandru Horia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Viaţa bate filmul, la Balul Bobocilor de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”.
 Vizualizări articol: 2399 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Viaţa bate filmul, la Balul Bobocilor de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei