Locuitorii unei străzidin cartierul Burdujeni, Spiru Haret, vor beneficia de alimentare cu apă potabilă ca urmare a unei investiţii de aproape 100.000 de lei, aprobată ieri în Consiliul Local Suceava.
Aceeaşi investiţie a mai fost supusă aprobării aleşilor locali de încă două ori, dar de fiecare dată a fost respinsă, din motive neclare, pentru că cei care au dat votul negativ, membrii USL, nu au justificat alegerea lor.
Surprinzător, la şedinţa de ieri, chiar consilierii locali USL au fost cei care au susţinut realizarea acestei investiţii. Astfel, medicul Tiberius Brădăţan a spus că este vorba de o problemă care ţine chiar de sănătatea publică:
„Persoanele respective au apă acum prin nişte ţevi amplasate la suprafaţă, care vor fi distruse la primul îngheţ. De aceea consider că trebuie neapărat rezolvată această problemă, iar ulterior, poate vom veni şi cu un proiect de reabilitare a acelei uliţe”.
Locuitorii străzii Spiru Haret erau racordaţi în trecut la reţeaua de apă a Sucevei, de pe o altă stradă, dar au fost deconectaţi când a fost pus în aplicare proiectul ISPA, care nu prevedea alimentare cu apă şi pe strada lor. De atunci, oamenii stau cu o soluţie provizorie, racordaţi la nişte ţevi trase pe câmp, la vedere, prin grădinile oamenilor.
„Nu ar trebui să avem în municipiul reşedinţă de judeţ nici o stradă care să nu fie alimentată cu apă potabilă”, a completat şi preşedintele de şedinţă, Corneliu Vornicu.
Schimbarea de atitudine a USL-iştilor i-a stârnit pe cei de la PDL, care le cereau să recunoască că au greşit dăţile anterioare când au respins proiectul, din cauza unor bănuieli, cum că racordul ar fi fost făcut de fapt pentru o societate comercială, nu pentru locuitorii străzii.
Orgoliile ambelor părţi au fost atunci stârnite, consilierii USL dând vina pe cei care au făcut proiectul că nu l-au făcut bine. Din gâlceava lor erau să iasă rău tot familiile de pe strada Spiru Haret, pentru că unii consilieri deja se gândeau dacă să mai voteze favorabil, iar o nouă respingere i-ar fi lăsat pe cei din zonă nu doar fără apă rece în iarnă, ci şi fără căldură şi apă caldă, pentru că centralele termice nu ar fi putut funcţiona în gol.