Dosarul în care sunt judecaţi cei 66 de poliţişti de frontieră şi vameşi de la Siret şi-a consumat ieri un nou episod. Mădălin Ionescu, agentul sub acoperire care a activat ca şef al Punctului de Trecere a Frontierei Siret la sfârşitul anului 2010, a fost audiat pentru a treia oară. Timp de două ore, acesta a fost supus unui tir încrucişat de întrebări din partea inculpaţilor şi a avocaţilor acestora. Printre altele, Mădălin Ionescu a recunoscut că le-a spus foştilor subalterni de la Siret că „a făcut Crăciunul cu Elena Udrea, Vasile Blaga şi Traian Băsescu”, dar totul a fost o glumă.
De asemenea, fostul şef al PTF Siret a mai fost întrebat dacă a afirmat în perioada şederii la Suceava că „a fost cununat de Elena Udrea şi Vasile Blaga”, iar acesta a răspuns ironic „cine nu ar vrea aşa ceva?”.
La multe alte întrebări, agentul sub acoperire a adoptat aceeaşi atitudine ca şi la precedentele audieri. Mai exact, Mădălin Ionescu a declarat că nu-şi aminteşte cine plătea consumaţia de la un restaurant aflat în Punctul de Trecere a Frontierei.
Tot ieri, a fost audiat din nou şi Gabriel Preda, celălalt agent sub acoperire care a activat în PTF Siret, care a venit cu legenda că este nepotul parlamentarului Cezar Preda, un personaj influent din cadrul PDL.
Interesant este că în timp ce procesul „Şpagă în Vama Siret” mai face câte un mic pas spre finalizare, cel care a avut de câştigat din acţiunile derulate la începutul anului 2011 în vămile din România, cel puţin la capitolul imagine, chestorul-şef Ioan Buda, şeful Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră din România, este pe punctul de a fi destituit. O parte dintre poliţiştii de frontieră spun că chestorul Ioan Buda şi-a salvat scaunul la acea vreme colaborând cu ofiţerii DGA şi procurorii DNA, iar aceştia din urmă au preferat să se oprească doar la angajaţii simpli din vămi, fără a extinde ancheta şi la nivelul de conducere al IGPF.
Structura centrală a DNA a trimis în judecată în aprilie 2011 un număr de 62 de poliţişti de frontieră şi patru vameşi pentru faptul că ar fi creat un grup mafiot prin care permiteau intrarea în ţară, fără plata taxelor şi a accizelor cuvenite, a unor mărfuri accizabile, gen ţigări, alcool sau carburant. Gruparea ar fi acţionat în perioada septembrie 2010 – ianuarie 2011, iar prejudiciul stabilit de anchetatori se ridică la suma de 3.643.513 lei.
Următorul termen al procesului care se derulează la Curtea de Apel Suceava este programat pentru ziua de 22 noiembrie.
(26 oct 2012, 18:46:42
La beci cu el striviti-i muzicuta sa vada si altii care mai au asemenea idei !!!
Mama lor de scenaristi si complotisti la cracana democratiei originale a lui Papae cel cu vaporul lung cat trei terenuri si o vila de protocol !!!!