Parcul Zoologic din municipiul Rădăuţi a devenit, cel puţin în ultima perioadă, unul dintre obiectivele de interes pentru turiştii care au ales să viziteze Bucovina. Dacă până acum majoritatea vizitatorilor era formată din copii şi tineri de la unităţile de învăţământ din zonă, în ultima perioadă parcul rădăuţean este vizitat tot mai des de turişti de pe alte meleaguri.
Ionel Dănciuleanu, un turist din Gorj venit împreună cu familia, a spus: „Încă înainte de a pleca spre Bucovina ne-am hotărât să facem un popas şi la Parcul Zoo din Rădăuţi, pentru că la noi nu este aşa ceva. Şi copiii, şi soţia au rămas încântaţi după ce au văzut animalele, şi cred că vom veni din nou peste două zile, când ne vom întoarce de la mănăstiri”.
Chiar şi rădăuţenii care nu au mai trecut în ultima perioadă prin zonă vor descoperi că parcul Zoo nu mai seamănă în nici un fel cu cel pe care îl ştiau, datorită lucrărilor de modernizare, extinderii şi repoziţionării acesteia, dar şi apariţiei unor noi corpuri de clădiri. Modificările au avut ca suport proiectul „Reamenajare parc zoo Rădăuţi, în municipiul Rădăuţi, judeţul Suceava”, prin programul derulat de Ministerul Mediului „Implementarea şi realizarea proiectelor de investiţii în vederea atingerii standardelor necesare autorizării grădinilor zoologice”.
Olărean: Punct de atracţie pentru cei care vizitează municipiul Rădăuţi din Bucovina
Modernizările de la Parcul Zoo sunt deosebit de complexe, în afara lucrărilor legate strict de adăposturile pentru animale, au fost prevăzute şi lucrări de reabilitare a aleilor şi a reţelei de apă-canal.
Inginerul Florin Pînzaru, de la primăria locală, a precizat: „Proiectul <Reamenajarea Parcului Zoo din municipiul Rădăuţi>a vizat reabilitarea parcului zoologic prin lucrări care au presupus reabilitarea pavilionului administrativ, a aleilor, a reţelei de apă-canalizare, a reţelei sanitare, construcţia padocului pentru animale ierbivore, dar şi a cuştilor speciale, pe o suprafaţă de circa 20.000 de metri pătraţi. Au fost construite două corpuri de clădire şi trebuie menţionat că suprafaţa parcului a fost extinsă de la 1,75 ha la 2,07 ha”.
Primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, a declarat: a declarat: „Doresc să menţionez că participarea de la bugetul local pentru realizarea proiectului de modernizare a fost de numai 25%, iar diferenţa de 75%, adică aproape un milion de lei, a fost suportată de Ministerul Mediului. Parcul Zoo va constitui încă un punct de atracţie pentru cei care vor vizita municipiul Rădăuţi din Bucovina, un oraş modern, un oraş european”.
(19 oct 2012, 14:38:54
ar trebui promovata gradina zoo privata de la ilisesti care bate multe altele din tara.