În vara acestui an, un profesor de sport de la Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 3 Suceava iniţia o campanie de strângere de fonduri pentru ca sala de sport a unităţii de învăţământ să fie modernizată capital, adică podeaua veche din scândură să fie înlocuită cu una modernă, sintetică. Costurile lucrării erau estimate la aproximativ 9.000 de euro, iar iniţiatorul, profesorul de sport Ioan Drăgoiu, anunţa că primul care va pune bani pentru acest proiect va fi chiar el. El anunţa că va dona două gradaţii de merit, echivalentul a o mie de lei, pentru a da un exemplu şi a fi convingător în faţa oamenilor mult mai potenţi financiari.
O variantă de compromis din posibilităţile modeste ale profesorului
Din păcate, în ciuda promovării iniţiativei în presa locală, dar şi în cea naţională, profesorul de sport nu a găsit sponsori care să-l ajute să înceapă proiectul, astfel că a apelat la o variantă de compromis.
Cu contribuţia sa şi cu ce a mai adunat de la doi sponsori (printre care şi Monitorul de Suceava) a cumpărat materialele necesare şi a revopsit podeaua din scândură şi a achiziţionat plase noi pentru porţi şi plase de protecţie noi. Pare poate puţin, însă, în condiţiile în care nici şcoala şi nici Primăria Suceava nu au avut prinşi în buget bani pentru astfel de lucrări, iniţiativa este una bine venită şi demnă de lăudat.
„Sâmbătă, 6 octombrie, cu puţină întârziere, am finalizat renovarea cu ajutorul unei societăţi care a realizat manopera la marcaje. De astăzi după-amiază (n.r. ieri), elevii pot face orele în sala de sport. Până acum orele de sport s-au desfăşurat pe terenul de afară, iar din fericire vremea a ţinut cu noi şi nu au fost probleme. Deşi nu am realizat ce mi-am propus iniţial, sunt mulţumit sufleteşte de ceea ce s-a făcut şi de faptul că mi-am respectat promisiunea, iar elevii şcolii pot face orele de sport în condiţii cât de cât normale”.
La 61 de ani, un exemplu de formă fizică deosebită prin sport
Directorul adjunct al unităţii de învăţământ, profesorul Viorel Mihalcea, a explicat că iniţiativa profesorului de sport a fost cu adevărat deosebită după ce din fondurile şcolii se realizase iniţial doar zugrăveala sălii de sport.
„Colegul nostru a avut un proiect foarte ambiţios şi, cum nu au existat sursele necesare, a luat pe cont propriu această acţiune. Noi, ca unitate de învăţământ, l-am sprijinit cu forţa de muncă necesară, dar tot ce a însemnat costuri a fost contribuţia sa”, a explicat directorul adjunct.
Ioan Drăgoiu şi-a dorit să le asigure elevilor bune condiţii de efectuare a orelor de educaţie fizică, insistând asupra necesităţii ca tinerii să facă multă mişcare, pentru a creşte şi a se dezvolta optim. La 61 de ani, profesorul este el însuşi un exemplu grăitor, fiind într-o formă fizică deosebită, dobândită prin mult sport, fiind în primul rând un mare pasionat de ciclism.
( 9 oct 2012, 17:47:49