Mii de câmpulungeni au profitat de vremea frumoasă şi s-au grăbit să asiste, ieri, pe stadionul din municipiul Câmpulung Moldovenesc, la ediţia a XII-a a „Târgului Lăptarilor” şi ediţia a II-a a Festivalului „Drumul Lemnului”. Manifestările au fost organizate de Primăria şi Consiliul Local din municipiu şi asociaţiile de fermieri „Noua Fermă” şi „Piatra Şoimului”. Potrivit precizărilor organizatorilor, ediţia din acest an nu a mai fost organizată în colaborare cu Direcţia Agricolă şi alte instituţii sucevene, pentru că reprezentanţii acestora au participat la o manifestare asemănătoare la Suceava. Evenimentul de la Câmpulung a inclus însă obişnuitele expoziţii de animale, păsări, preparate culinare, obiecte din lemn şi utilaje pentru exploatarea lemnului.
De remarcat a fost în acest an prezenţa mai largă decât în anii trecuţi a micilor producători direcţi de brânzeturi şi absenţa multora dintre marii procesatori. Totodată, alături de produsele lactate, senzaţie au produs în rândul publicului şi alte preparate tradiţionale, între care mezelurile deja celebrului producător Ion Baciu au fost adevărate vedete ale expoziţiei culinare.
Şi animalele expuse la târg au fost mai puţine decât în alţi ani, dar exemplarele prezente (vaci de lapte, boi de tracţiune, oi, capre austriece, iepuri, găini şi porumbei) au fost dintre cele mai frumoase din toată zona. Din expoziţia de obiecte din lemn nu a lipsit carul uriaş din lemn de anul trecut, numai că de această dată a fost colorat în maro, pentru ca lemnul să fie protejat şi să reziste „cel puţin la fel de mult ca şi carul după care a fost făcut şi care e vechi de vreo 400 de ani”).
Manifestările au debutat la ora 10,00, cu festivitatea de deschidere oficială, urmată de simpozionul cu tema „601 ani de tradiţie şi continuitate în Câmpulungul Bucovinei” şi de vizitarea şi bonitarea standurilor. De la orele prânzului, timp de şase ore, publicul a putut urmări un maraton folcloric. Printre cei ce au fost solicitaţi pentru a concerta se numără invitatul special Marius Ciprian Pop, Ansamblul folcloric „Floare de colţ” şi Grupul vocal instrumental „Piatra Şoimului” din Câmpulung Moldovenesc, precum şi interpreţi îndrăgiţi şi formaţii din Sadova, Drăgoieşti, Fundu Moldovei, Pojorâta şi Moldoviţa.
În acelaşi timp, au putut fi vizitate expoziţiile de animale, expoziţiile culinare, demonstraţiile meşterilor populari şi expoziţiile de utilaje agricole amenajate tot pe stadion. Totodată au fost organizate animaţii, concursuri şi o tombolă, iar publicul a degustat balmoş, sarmale şi plăcinte şi s-a cinstit cu ţuică autentică, afinată şi multă bere.
Primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a precizat că nu s-a cheltuit nici un leu din bugetul local pentru cele două evenimente, ci totul s-a realizat din sponsorizări.
( 8 oct 2012, 13:37:37
LI S-A OFERIT CAZARE LA NOILE BLOCURI ANL CARE ZAC NEFOLOSITE?DESPRE NOUL
ADAPOST INAUGURAT CU TOATE CELE TREBUINCIOASE SI DISPARUT FARA URMA APROAPE CA NU-SI MAI AMINTESTE NIMENI.DOAR GAURA DIN BUGET A MAI RAMAS.
MARII PROCESATORI DE LAPTE AU LIPSIT DATORITA CONCURENTEI NELOIALE PRIVIND VANZAREA PRODUSELOR LA ,,NEGRU'' PRIN CARTIERELE GUBERNEI,DE CATRE UNII ANGAJATI AI FABRICII.PANA SI COPII DE GRADINITA FREDONEAZA:
,,GARGARITA-RITA,
ZBOARA LA PORTITA
VEZI CE ARE GHITA-N TRAISTA
CAND PLEACA NOAPTEA ACASA,
SEFII LUI HABAR ,,NU ARE''
CA FACE BRANZA ,,PICIOARE''??? BIS!
IN BUCOVINA LA ,,DIHANIE'' I SE SPUNE BUBURUZA!!!