Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 sep 2012 - Anul XVII, nr. 216 (5121)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Învăţământ

Colegiul de Informatică, partener într-un proiect internaţional, alături de şcoli din alte cinci ţări

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava va fi implicat într-un proiect Leonardo da Vinci, proiect ce se va desfăşura în perioada 2012-2014. Titlul proiectului este „Improving the ability of designing and programming tutorial softwares by using ARCS model”. Proiectul urmăreşte îmbunătăţirea abilităţilor de proiectare şi programare a aplicaţiilor tutoriale urmărind modelul ARCS. În cadrul acestui proiect sunt implicate şcoli din România, Turcia, Grecia, Polonia, Slovacia şi Ungaria. Colegiul Naţional de Informatică a primit un grant de 25.000 de euro şi are obligativitatea de a realiza un număr de 24 de mobilităţi transnaţionale. Proiectul a plecat de la ideea că trăim într-o perioadă de intensă informatizare, calculatoarele fiind peste tot în jurul nostru.  Cu toate acestea, s-a observat faptul că utilizarea calculatoarelor în activităţile educaţionale nu poate fi rigidă şi că de multe ori nu s-a obţinut randamentul dorit. Utilizarea acestui model ARCS poate duce la rezolvarea problemelor din mediile educaţionale, stimulând şi susţinând motivaţia elevilor de a învăţa. ARCS este o abreviere a cuvintelor Attention (atenţie), Relevance (relevanţă), Confidence (încredere) şi Satisfaction (satisfacţie). Proiectul îşi propune ca elevii care studiază informatica să cunoască modelul motivaţional ARCS, să înţeleagă strategiile lui, să aplice modelul în proiectarea unui software tutorial, lucru ce va duce la îmbunătăţirea abilităţilor lor profesionale.

Elevii şi profesorii Colegiului Naţional de Informatică vor participa la întâlniri de proiect în Turcia, Polonia, Ungaria, Grecia şi Slovacia. Acest lucru va duce la o mai bună relaţionare şi colaborare între instituţiile europene. Toţi participanţii la proiect vor avea posibilitate de a-şi dezvolta competenţe profesionale şi  lingvistice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul de Informatică, partener într-un proiect internaţional, alături de şcoli din alte cinci ţări.
 Vizualizări articol: 1082 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Colegiul de Informatică, partener într-un proiect internaţional, alături de şcoli din alte cinci ţări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei