Reprezentanţii Salinelor Roman din cartierul Obcini al municipiului Suceava au anunţat că în perioada următoare grupurile organizate de copii de la grădiniţele din oraş vor avea acces gratuit.
În camerele salinei de suprafaţă inaugurară recent pe strada Slătioarei, lângă grădiniţa cu program normal, încap grupuri de 10-15 copii, iar micuţii se vor putea juca în voie, făcând în acelaşi timp salinoterapie.
„Am luat legătura deja cu directoarele mai multor grădiniţe din Obcini, pentru a le aduce la cunoştinţă campania noastră, iar semnalele sunt pozitive. Odată cu apropierea sezonului rece, e bine de ştiut că salinoterapia ajută foarte mult, printre altele, în prevenirea răcelilor şi a gripelor şi, totodată, la creşterea imunităţii. Conducerile grădiniţelor care vor să beneficieze de campania noastră sunt rugate să sune pentru programări şi alte informaţii la 0741 623 959”, ne-a declarat administratorul salinei din Obcini, Adrian Hîncu.
Salina de suprafaţă din Obcini poartă numele inventatorului lor, Nelu Ştefan Roman, românul din Târgu Mureş care este cunoscut şi apreciat şi la nivel internaţional, fiind premiat în 2009 cu trei trofee la Târgul Internaţional de Invenţii de la Budapesta (www.salineleromansuceava.ro).
Roman este cel care în 2005 a contrazis mai toţi specialiştii în domeniu şi, după ani de muncă, le-a arătat că poate realiza şi o salină de suprafaţă, chiar mai eficientă şi cu rezultate terapeutice mult mai bune decât cele de adâncime.
Trecând peste faptul că salina de suprafaţă este chiar în oraş şi nu necesită costuri suplimentare cu deplasarea la o salină de adâncime, în salinele Roman, datorită concentraţiei mult mai mari de aerosoli salini, o oră de expunere echivalează cu patru ore în salinele naturale, temperatura de confort este stabilă, între 18-22 de grade, vară-iarnă, iar nu în ultimul rând, este eliminată fobia de adâncime.
Salina din Obcini este formată din tone de sare aduse de la Salina Slănic Prahova, iar în interior sunt două camere, una pentru adulţi şi una pentru copii.
Adrian Hîncu a adăugat că astfel de campanii umanitare vor avea loc şi în lunile care urmează.
„Sper ca tot mai mulţi suceveni să înţeleagă cât de benefică este salinoterapia şi ce important este faptul că pot să meargă la salină chiar în oraşul lor, cu autobuzul, cu maxi-taxi sau chiar pe jos”, a punctat administratorul salinei de suprafaţă deschise de aproximativ o lună şi jumătate în cartierul Obcini.