Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 8 sep 2012 - Anul XVII, nr. 210 (5115)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reţeta săptămânii: Bărcuţe de vinete

Un preparat de început de toamnă, consistent şi aromat, bărcuţele de vinete umplute cu carne tocată şi decorate cu brânză şi mărar sunt potrivite pentru un prânz cu prietenii sau în familie.

 

Număr de porţii: 4

Ingrediente: 
2 vinete 
200 de grame de carne de vită tocată
2 cepe
2 roşii 
1 lingură de mărar şi pătrunjel tocate
1 lingură de coniac
30 de grame de unt
100 de grame de brânză gruyere rasă
30 de grame de făină
300 de mililitri de lapte
ulei de măsline
nucşoară (după gust) 
sare şi piper

 

Mod de preparare

Vinetele se taie în două pe lungime şi se scoate miezul uşor, cu ajutorul unei linguri. Bucăţile de vânătă se opăresc timp de un minut în apă fierbinte.

Ceapa se taie cubuleţe, se căleşte circa trei minute în două linguri de ulei de măsline. Se adaugă carnea tocată, se mai lasă trei minute pe foc, după care se pun în acest amestec bucăţile de vinete, roşiile zdrobite, coniacul, verdeaţa, sarea şi piperul. Se mai lasă pe foc câteva minute.

Pentru sosul bechamel, untul se topeşte într-o cratiţă, pe foc, se adaugă făina, se amestecă bine timp de două minute. Se varsă în cratiţă laptele şi se mai fierbe patru minute, amestecând mereu cu ajutorul unui tel. Se adaugă jumătate din cantitatea de brânză, nucşoara şi sare după gust.

În cojile de vinete se pune jumătate din sosul bechamel, se adaugă carnea, se acoperă cu sos şi cu brânza rămasă.

Se coc bărcuţele timp de 20 de minute în cuptorul preîncălzit, la 220°C.

Se decorează cu mărar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Reţeta săptămânii: Bărcuţe de vinete.
 Vizualizări articol: 1012 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Reţeta săptămânii: Bărcuţe de vinete0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei