Străzile din Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului au toate şansele să devină printre cele mai bune din judeţ. Şi asta pentru că pe aceste străzi se toarnă un covor asfaltic produs în cea mai modernă staţie mobilă din judeţ. Este vorba de o staţie de asfalt Easy Batch, achiziţionată din Italia şi proiectată de societatea AMMANN ITALY SPA Verona.
Nicolae Troaşe, preşedintele grupului de firme Calcarul Pojorâta, a precizat că instalaţia a fost cumpărată în luna mai a acestui an, iar între timp s-au turnat primele straturi de asfalt pe şoselele judeţului.
Primul covor asfaltic produs de staţia aparţinând firmei Calcarul a fost aşternut în cartierul Bodea, din Câmpulung Moldovenesc. Au urmat şi vor urma mai multe artere de circulaţie din oraşul de la poalele Rarăului, dar şi din Gura Humorului.
Mai exact, la Câmpulung Moldovenesc vor fi asfaltate 23 de străzi, iar la Gura Humorului 17 străzi.
„Sunt două proiecte care privesc refacerea celor două oraşe şi în care ne vom implica în cel mai serios mod. În afară de asfaltări, proiectele mai prevăd bordurări, montare de pavele pe trotuare, iar la Gura Humorului va fi realizată o pistă pentru biciclete, pe Calea Voroneţ, în lungime de 1,2 kilometri”, a arătat Nicolae Troaşe.
Producţia se realizează computerizat
Preşedintele grupului de firme Calcarul Pojorâta a explicat şi motivaţia care a stat la baza achiziţionării acestei staţii mobile de asfalt. „Pe de o parte, preţul bitumului a crescut în ultima perioadă, iar participarea la licitaţii este strâns legată de acest aspect. Pe de altă parte, în zona de munte a judeţului Suceava nu exista nici o staţie de asfalt, iar costurile de transport suplimentau preţul de execuţie”, a arătat Nicolae Troaşe.
Potrivit preşedintelui grupului de firme Calcarul Pojorâta, achiziţionarea acestei staţii este o investiţie corectă, aspect care se va confirma în perioada următoare.
Componentele staţiei de asfalt sunt montate pe două semiremorci pentru a putea permite o rapidă repoziţionare a staţiei pe zona de producţie. Staţia are o productivitate de 90t/h – umiditate 3%, 70t/h – umiditate 5%, respectiv 55t/h – umiditate 7%.
Este dotată cu două arzătoare mixte, pe combustibil lichid şi gaz şi are 4 buncăre agregate, cu un total de 24 mc, uscător agregate, sisteme de cântărire, sistem filtrare dimensiuni agregate, mixer, centrală oliotermică, rezervor bitum cu o capacitate de 25 + 25 mc, siloz filer de 40 tone, alimentare energie electrică – trifazat şi control computerizat al producţiei.
(30 aug 2012, 11:17:52