Clădirea viitorului centru de susţinere şi promovare a tradiţiilor bucovinene, de pe strada Universităţii, va fi pusă la dispoziţia municipalităţii de constructor cu aproape patru luni mai devreme decât termenul final impus prin autorizaţia de construcţie.
Mai exact, Centrul Tradiţiilor Populare va fi predat la gata municipalităţii sucevene la finele lunii octombrie sau cel târziu la început de noiembrie, stadiul lucrărilor fiind foarte avansat.
Conform reprezentantului companiei Muha, în prezent sunt executate lucrări de finisaje, precum mâna curentă la casa scării, montarea gresiei, faianţei şi granitului, a prizelor şi a întrerupătoarelor instalaţiei electrice, precum şi mâna curentă la terasele circulabile. De asemeni, se montează sistemul de încălzire a imobilului.
Pentru a şti cu exactitate când vor fi încheiate lucrările, primarul Ion Lungu a solicitat ca la următoarea şedinţă să-i fie prezentat un grafic clar al etapelor care mai trebuie parcurse.
Şeful municipalităţii sucevene a anunţat că deja s-a ţinut licitaţia pentru achiziţionarea mobilierului şi a altor dotări interioare necesare funcţionării centrului cultural.
“Licitaţia urmează să fie finalizată în perioada următoare, astfel încât, dacă în noiembrie va fi finalizată clădirea, aşa cum s-a angajat constructorul, până la sfârşitul anului să o dotăm şi cu mobilier, astfel încât de anul viitor să intre efectiv în funcţiune”, a declarat Ion Lungu.
Noua clădire va funcţiona ca un centru de susţinere şi promovare a tradiţiilor bucovinene, prin punerea la dispoziţia meşteşugarilor a spaţiilor expoziţionale necesare, dar şi a atelierelor de creaţie,
Centrul Tradiţiilor Populare, construit pe locul fostei Uzine de frig a Patinoarului Areni, va funcţiona ca un muzeu de conservare a tradiţiilor populare, în care actul de creaţie va putea fi urmărit de curioşi în direct, la atelierele meşteşugarilor. Costul investiţiei este de 4,9 milioane de lei, bani asiguraţi în principal prin Programul Operaţional Regional.