O mare parte dintre directorii instituţiilor de învăţământ sucevene s-ar putea să fie înlocuiţi în perioada următoare, începând de la 1 septembrie, când pentru mulţi expiră perioada de detaşare în interesul învăţământului.
Dacă în cazul unora este posibilă reînnoirea contractului, în alte cazuri există deja mai multe propuneri de numire în funcţie a unor persoane care se bucură de sprijinul partidelor politice aflate la putere.
Primarul Ion Lungu consideră că Primăria Suceava, ca principal ordonator de credite pentru instituţiile de învăţământ, ar trebui să aibă un cuvânt important de spus în privinţa schimbării sau menţinerii directorilor de şcoli, grădiniţe şi licee.
“Am înţeles că se fac deja pregătiri pentru schimbări de directori. Schimbarea directorilor de şcoli ar trebui făcută cu consultarea Primăriei Suceava. Mi se pare corect să fie aşa, având în vedere că şi noi avem reprezentanţi ai primarului în conducerea şcolii, precum şi reprezentanţi ai Consiliului Local. Trebuie să găsim soluţiile cele mai competente, astfel încât problemele din învăţământ să poată fi gestionate cum trebuie la nivelul şcolilor din municipiu”, a declarat ieri Ion Lungu.
Edilul sucevean, care în această perioadă face şi un tur al şcolilor, să vadă dacă sunt pregătite pentru noul an şcolar, va discuta despre numirea unor directori interimari şi înlocuirea celor cărora le-a expirat delegaţia cu conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.
“Mulţi dintre directori sunt în post din 2004, pentru că întotdeauna am considerat că cel mai mult contează omul şi nu apartenenţa lui politică. Pe mine mă interesează să fie o administraţie corectă şi să aibă de câştigat atât şcoala, cât şi comunitatea”, a explicat Ion Lungu.
Majoritatea directorilor de şcoli din Suceava ocupă posturile cu delegaţie, care la mulţi dintre ei expiră la 1 septembrie.
(28 aug 2012, 12:31:51
Ba , Lungu tu nu mai ai nici rusine si nici teama! USL aici s-a ajuns! Schimbati legislatia, nu le permiteti nesatuilor astora sa stabileasca mersul lucrurilor in scoli.