Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat continuă astăzi cu prima probă scrisă, la limba şi literatura română. Aproape 1.500 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru a susţine acest examen din totalul de 3.106 de candidaţi.
După examenul scris la română, pe 29 august va avea loc o nouă probă din cadrul bacalaureatului, la disciplina obligatorie a profilului, examen la matematică sau istorie.
Pe 31 august. candidaţii vor susţine ultimul examen din cadrul bacalaureatului, la o disciplină la alegere din aria curriculară a profilului.
Primele rezultate vor fi afişate pe 2 septembrie (până la ora 16.00) şi vor fi depuse contestaţiile (între orele 16.00 şi 20.00), acestea vor fi soluţionate în 3-4 septembrie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc în 5 septembrie.
Proba scrisă la matematică este disciplina cu numărul cel mai mare de candidaţi de la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat. 2.343 de candidaţi susţin examen la această disciplină, fie ca probă obligatorie a profilului, fie ca probă la alegere. Pe locul doi, ca număr de candidaţi, se află limba şi literatura română, disciplină la care vor susţine examen aproape 1.500 de absolvenţi de liceu. Următoarea disciplină, ca număr de candidaţi, este biologia, cu 543 de concurenţi.
Sociologia atinge recordul la acest bacalaureat, cu un singur candidat care va da examen la această disciplină.
Din cei 3.106 absolvenţi de clasa a XII-a din judeţul Suceava care s-au înscris la examenul de bacalaureat, sesiunea de toamnă, 2.645 sunt din promoţia curentă şi 461 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.
Extragerea variantei de subiecte pentru proba scrisă la limba şi literatura română are loc în această dimineaţă, urmând să fie transmisă centrelor de comunicare.
Candidaţii nu pot intra în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de comunicare, cei prinşi cu astfel de materiale fiind eliminaţi din examen.
Candidaţii care nu s-au prezentat la probele orale pot participa la testele scrise, însă nu pot promova examenul de bacalaureat.
Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat a început în 20 august, în prima săptămână având loc probele orale.
Rata de promovare la nivel naţional înregistrată la prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an a fost de 44,41 la sută după soluţionarea contestaţiilor.
Anul trecut, pentru sesiunea de toamnă s-au înscris 109.595 candidaţi, cu aproape 40.000 mai mulţi decât în 2010.
Rata de promovare la sesiunea din toamnă a bacalaureatului din 2011 a fost de 16,8%.