Şcoala Populară de Arte „Ion Irimescu” Suceava a început să facă înscrieri pentru anul şcolar 2012-2013. Înscrierile se fac la sediul Şcolii Populare de Arte, str. Universităţii nr. 48, între orele 8:00-16:00. Primul examen de selecţie pentru anul I va avea loc la sediul instituţiei, sâmbătă, 8 septembrie, între orele 9:00 – 12:00, iar a doua selecţie va avea loc tot sâmbătă, pe 15 septembrie.
Pentru înscrieri, copiii şi tinerii au nevoie de copie după buletinul de identitate sau certificatul de naştere; fişă de înscriere (tip); adeverinţă de la medicul de familie; dosar de plastic cu şină şi taxă de selecţie (30 de lei).
500 de lei, taxa de şcolarizate la „Ion Irimescu”
Taxa de şcolarizare la Şcoala de Arte „Ion Irimescu” din Suceava pentru anul şcolar 2012/2013 s-a păstrat tot la 500 de lei pe elev. Decizia a fost luată de consilierii judeţeni. De la plata taxei de şcolarizare se exceptează elevii care activează în cadrul orchestrei populare, instrumente populare şi taraf a şcolii. Pentru disciplinele care vizează păstrarea şi continuitatea tradiţiilor, respectiv ansamblul folcloric şi dans popular, elevii vor plăti o taxă de şcolarizare de doar 100 de lei. Consilierii au mai decis ca taxa de înscriere la Şcoala de Arte să fie de 30 de lei, dar şi ca pentru eliberarea diplomei de absolvire a cursurilor să se perceapă 50 de lei.
Varietate de discipline
Printre disciplinele pentru care pot opta sucevenii se numără: pian (durata de studiu cinci ani, vârsta minimă 7 ani), orgă (durata de studiu patru ani, vârsta minimă 7 ani), canto: muzică clasică, populară, uşoară (durata de studiu trei ani, vârsta minimă 10 ani), vioară (durata de studiu cinci ani, vârsta minimă 7 ani), chitară (durata de studiu trei ani, vârsta minimă 10 ani), acordeon (durata de studiu trei ani, vârsta minimă 10 ani), clarinet – saxofon – nai (durata de studiu trei ani, vârsta minimă 10 ani), trompetă (durata de studiu trei ani, vârsta minimă 10 ani), ţambal – contrabas (durata de studiu trei ani, vârsta minimă 10 ani), pictură (durata de studiu trei ani, vârsta minimă 7 ani), artă decorativă – pictură pe sticlă (durata de studiu trei ani, vârsta minimă 7 ani), grafică (durata de studiu trei ani, vârsta minimă 7 ani), dans sportiv şi de societate (durata de studiu trei ani, vârsta minimă 7 ani), dans popular (durata de studiu doi ani, vârsta minimă 14 ani), artă foto – film – video (durata de studiu doi ani, vârsta minimă 14 ani).
Se păstrează în continuare secţiile externe ale Şcolii Populare de Arte - dansuri populare, la Poiana Stampei şi Ciocăneşti, şi se redeschide secţia de dansuri populare de la Cajvana.