Muzeul Bucovinei, principalul organizator al Festivalului de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”, ediţia a VI-a, a avut, în perioada 16-19 august, încasări de 37.970 de lei din vânzarea biletelor. 11.962 de oameni, plătitori de bilete, au ales să participe la evenimentele organizate în Muzeul Satului Bucovinean şi în Cetatea de Scaun a Sucevei.
Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, ne-a spus că numărul participanţilor la Festivalul de Artă Medievală „Ştefan cel Mare”Suceava, „o manifestare unică în peisajul evenimentelor culturale din Moldova”, a fost cu mult mai mare decât numărul plătitorilor de bilete, astfel că, la final, „putem afirma că acest eveniment a fost o reuşită din toate punctele de vedere, participanţii, publicul (11.962 de persoane) şi invitaţii noştri rămânând cu o impresie plăcută privind amploarea şi buna organizare a festivalului”.
Ursu: „Suntem foarte mulţumiţi că am depăşit obiectivul propus, de 10.000 de vizitatori”
„Numai la spectacolele de dimineaţă (n.r. - „Dănilă Prepeleac”, „Punguţa cu doi bani”, în interpretarea actorilor de la Teatrul pentru copii şi tineret „Vasilache” din Botoşani), organizate pentru cei mici, au fost prezenţi, în fiecare dintre cele patru zile ale festivalului, cel puţin câte 150 de copii”, a completat Emil Ursu. De mare succes s-au dovedit a fi şi momentele muzicale desfăşurate în Muzeul Satului Bucovinean (concertele susţinute de Grupul Lupus Dacus, Arad, Grupul de muzică veche „Truverii”, No’Mads şi Odyssey), precum şi spectacolele cu cai şi focuri (show cu cai - Vali Vasilescu Production, spectacolul pirotehnic pregătit de Asociaţia Gladius Dei – Sine Missione, dar şi spectacolul cu foc prezentat de trupa Hypnosis din Braşov).
„Pentru a răsplăti interesul arătat de suceveni şi oaspeţii lor pentru ceea ce s-a petrecut în aceste zile între zidurile Cetăţii de Scaun, cavalerii medievali le-au oferit în fiecare după-amiază drept bonus câte un spectacol-surpriză: lupte neregizate între păgâni şi creştini, lupta arcaşilor etc. Mediatizarea în Botoşani, Iaşi şi Neamţ a adus un număr mare de vizitatori din aceste judeţe, precum şi din Republica Moldova. Festivalul de Artă Medievală este un eveniment adresat publicului larg, cu momente pentru toate vârstele şi pentru toate gusturile. Suntem foarte mulţumiţi că am depăşit obiectivul propus, de 10.000 de vizitatori, la această ediţie a festivalului medieval”, a declarat directorul Ursu.