Consilierul local Eugen Girigan s-ar putea întoarce la conducerea SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, firmă la care Consiliul Judeţean Suceava este unic acţionar. Eugen Girigan a ocupat postul de director al acestei societăţi în perioada 2000 – 2008. În cadrul şedinţei de astăzi, Consiliu Judeţean ar urma să aprobe o hotărâre prin care Întreprinderea Individuală (ÎI) - Eugen Girigan ar urma să fie desemnată ca şi administrator special la SC Drumuri şi Poduri SA. În momentul de faţă, firma Consiliului Judeţean se află în procedura insolvenţei, în faza de reorganizare.
De precizat că hotărârea cu privire la desemnarea ÎI – Eugen Girigan ca administrator special la această firmă a fost luată în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor de la SC Drumuri şi Poduri SA Suceava, care a avut loc în data de 8 august 2012. În situaţia în care consilierii judeţeni ar aproba ca Eugen Girigan să preia postul de administrator special la SC Drumuri şi Poduri SA, remuneraţia lunară a acestuia ar fi de 4.500 de lei pe lună. Potrivit contractului pe care îl va semna, Eugen Girigan este împuternicit să efectueze actele administrative necesare pe perioada procedurii de insolvenţă.
Reamintim că Tribunalul Suceava a dispus în luna aprilie 2011 deschiderea procedurii de insolvenţă faţă de SC Drumuri şi Poduri SA. Aceasta după ce, în martie 2011, Adunarea Generală a Acţionarilor de la firma Consiliului Judeţean a solicitat declanşarea voluntară a procedurii de insolvenţă, la momentul respectiv această acţiune fiind catalogată ca o măsură de reorganizare şi de redresare a activităţii firmei.
Problemele financiare la SC Drumuri şi Poduri au început încă din anul 2008
Potrivit unei informări care a fost prezentată la momentul declanşării procedurii de insolvenţă, problemele financiare ale SC Drumuri şi Poduri SA Suceava au început în anul 2008, când firma a pierdut contractul de exclusivitate cu privire la întreţinerea drumurilor din judeţul Suceava, încheiat în anul 2005 pe o perioada de zece ani. În informarea respectivă se preciza că problemele cu lichidităţile firmei s-au accentuat în perioada 2007 – începutul anului 2008, când SC Drumuri şi Poduri SA a efectuat lucrări de întreţinere şi reparaţii la 12 drumuri judeţene, în valoare de 8,2 milioane de lei, fără contract, lucrări care nu ar fi fost asumate şi comandate de Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Suceava, motiv pentru care nu au fost facturate. În informarea prezentată în luna martie 2011, în Consiliul Judeţean, se preciza că la momentul respectiv SC Drumuri şi Poduri SA avea datorii de 15,7 milioane de lei (157 de miliarde de lei vechi) şi creanţe de 13 milioane de lei (130 de miliarde de lei vechi), din care 95,78% proveneau de la „clienţi incerţi”.
Mai trebuie spus că SC Drumuri şi Poduri Suceava avea în anul 2008 un număr de 450 de angajaţi, iar în momentul de faţă acesta a scăzut la 150.
(20 aug 2012, 21:01:54