Aproape 1.800 de suceveni care se regăsesc pe listele electorale permanente au actele de identitate expirate, iar alte 352 de persoane sunt decedate. Potrivit prefectului judeţului Suceava, Florin Sinescu, primarii din cele 114 localităţi sucevene au transmis datele solicitate de Ministerul Administraţiei şi Internelor pentru reactualizarea listelor electorale permanente, datele centralizate fiind transmise sâmbătă la MAI. Prefectul a precizat că raportarea s-a făcut pentru intervalul 5 iulie 2012, data la care listele electorale au fost „îngheţate”, adică nu s-au mai făcut modificări privind persoanele cu drept de vot, şi 10 iulie 2012, dată la care listele electorale au fost transmise primăriilor.
Reamintim că primarilor suceveni li s-a solicitat să efectueze verificări cu privire la persoanele decedate; persoanele care şi-au pierdut dreptul de a vota; persoanele care au obţinut statutul de cetăţean român cu domiciliul în străinătate dovedit prin deţinerea unui paşaport, cu menţionarea ţării de domiciliu, precum şi persoanele care au pierdut cetăţenia română; persoanele ale căror acte de identitate au expirat şi nu au fost reînnoite; persoanele care şi-au schimbat domiciliul fără a fi radiate din lista localităţii rezidenţei anterioare; persoanele care se identifică la un domiciliu într-un număr care nu se corelează cu suprafaţa locuibilă şi numărul de camere ale imobilului; persoanele care şi-au schimbat numele prin căsătorie, divorţ sau pe cale administrativă şi persoanele care au reşedinţa sau domiciliul în străinătate.
Florin Sinescu a spus că pentru toate cele nouă solicitări ale Ministerului Administraţiei şi Internelor s-a transmis o listă cu 3.667 de persoane care se încadrează în una dintre categorii. Sinescu a dat câteva exemple, precizând că pentru intervalul 5 – 10 iulie 2012 s-au raportat 352 de suceveni care au decedat şi care se aflau pe listele electorale, 1.743 de suceveni care au actele expirate şi 1.383 de persoane care au domiciliul sau reşedinţa în străinătate (potrivit informaţiilor furnizate de primari). El a mai spus că numai pentru Rădăşeni, primarul acestei comune a raportat că 500 de persoane ar avea domiciliul sau reşedinţa în străinătate.