Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 17 aug 2012 - Anul XVII, nr. 191 (5096)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Pe străzile Sucevei

Cavaleri, războinici, stegari şi frumoase domniţe în cea mai lungă paradă medievală din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

O impresionantă paradă medievală, cu făclii aprinse, steaguri zburătoare, cavaleri călare sau pedestraşi, curtezane, vrăjitoare şi frumoase domniţe, menestreli şi aruncători de flăcări au străbătut ieri seară străzile Sucevei, acompaniaţi de ritmurile războinice ale tobelor, cimpoaielor şi cornilor de luptă, sub privirile admirative a mii de oameni care le-au ieşit în întâmpinare.

Astfel a debutat prima zi a celei de-a şasea ediţii a Festivalului de Artă Medievală de la Suceava, parada cavalerilor cu făclii pornind din capătul cartierului Obcini, spre bulevardul George Enescu, trecând prin faţa Primăriei Suceava, pe bulevardul Ştefan cel Mare şi coborând apoi pe strada Mitropoliei, înspre Cetatea de Scaun a Sucevei.

Aceasta este cea mai lungă paradă medievală din România, participanţii având de parcurs peste 8 kilometri, dar majoritatea celor care iau parte la paradă spun că aceasta este şi cea mai frumoasă, mai ales că peste tot au fost întâmpinaţi de privirile admiratoare a mii de oameni, cu aplauze şi încurajări.

“Este cea mai lungă paradă medievală din România şi singura pe timp de noapte”, a precizat organizatorul manifestării, Emil Ursu, directorul Muzeului Bucovinei.

De altfel, mulţi dintre spectatori i-au urmat la pas pe întregul traseu, doar pentru a vedea cât mai multe din fascinantele costumaţii medievale, de cavaleri cruciaţi, teutoni, cazaci, gărzi, scutieri, călăi, războinici nordici şi mulţi alţii, care s-au străduit să readucă spiritul unor vremuri de mult apuse, dar mult admirate, prin costumaţiile bine lucrate şi armele din dotare.

Înarmaţi cu paloşe imense, precum sibienii din Gladius Dei, steaguri zburătoare, precum cele ale Ordinului Cavalerilor Argotici, armuri impresionante, precum cele ale Paladinilor de Terra Medies, cu costume frumos lucrate, Străjerii Coroanei, din Braşov, membrii Gărzii de Bistriţa, cei ai Gărzii de Sighişoara, Cavalerii Cetăţii Bârsei, Şoimii de Argint de la Oradea şi mulţi alţi participanţi, veniţi din toată ţara, au purtat flacăra Festivalului de Artă Medievală până în fortul muşatin care a rezistat invaziilor inamice şi atacului timpului, pentru a găzdui unul dintre cele mai frumoase festivaluri medievale din ţară.

“Chiar dacă anul acesta o parte din cetate nu este accesibilă publicului şi spectacolelor, am lărgit aria manifestărilor, iar multe lucruri se întâmplă la Muzeul Satului Bucovinean. Anul acesta ne bucurăm de trei noi prezenţe la Suceava – Garda de Sighişoara, trupa Lupus Dacus şi Şoimii de Argint, din Oradea”, a adăugat Emil Ursu, care se aşteaptă la un număr mare de participanţi la evenimentele pregătite la Cetatea de Scaun şi la Muzeul Satului, pe durata următoarelor trei zile de manifestări .

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cavaleri, războinici, stegari şi frumoase domniţe în cea mai lungă paradă medievală din România.
 Vizualizări articol: 1935 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Cavaleri, războinici, stegari şi frumoase domniţe în cea mai lungă paradă medievală din România4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei