miercuri, 8 aug 2012 - Anul XVII, nr. 183 (5088)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

În Israel

Bucovina reprezintă România la Târgul Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 6 - 18 august 2012 se desfăşoară a XXXVII-a ediţie a Târgului Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim.

Pentru ediţia din acest an, prin intermediul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, România a pregătit un stand cu obiecte specifice pentru zona Bucovinei şi un spectacol folcloric al unui grup de tineri dansatori din Ansamblul Folcloric “Dorna Dorului”, ansamblu care a participat la Expoziţia Mondială de la Shanghai, China, în 2010, unde s-a bucurat de un imens succes.

Publicul va putea să admire cămăşi populare din Bucovina, ştergare şi feţe de masă autentice ţesute în casă, obiecte de artizanat din lemn sau ceramică, ouă încondeiate, toate lucrate manual, precum şi pliante şi CD-uri despre tradiţiile din Bucovina.

Până pe 18 august, meşterii prezenţi la standul României vor oferi workshop-uri ad-hoc şi explicaţii detaliate despre meşteşuguri tradiţionale în Bucovina, cum ar fi încondeiatul ouălor, realizarea iilor şi a celorlalte elemente ale costumelor populare, lecţii de interpretare a muzicii populare la instrumente de suflat. Şefa delegaţiei române, Niculina Vasiluţ, preşedinta ANTREC, Filiala Bucovina, va prezenta turismul rural, ecologic, activ şi cultural din judeţul Suceava.

 

Săptămâna viitoare, seară românească la Ierusalim

De la Claudia Lazăr, reprezentanta Institutului Cultural Român din Tel Aviv, şi cea care se ocupă de prezentarea României la acest târg internaţional, am aflat că în fiecare seară pe scena din incinta târgului câte o ţară participantă oferă un spectacol de datini, obiceiuri şi tradiţii, seara românească urmând a avea loc săptămâna viitoare. Luni, în prima seară după deschidere, târgul a fost vizitat de peste 5.000 de oameni.

Reprezentanţii Institutului Cultural Român din Tel Aviv precizează: „Târgul Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim este cel mai mare eveniment de profil din Israel, reunind la fiecare ediţie peste 150 de artişti din Israel şi 30 – 40 de standuri internaţionale, care prezintă obiecte de artizanat realizate în tehnici din cele mai diverse, de la cele tradiţionale până la tehnologii contemporane de manufacturare, serii mici sau unicate. De asemenea, în cadrul târgului au loc demonstraţii de lucru, workshop-uri, spectacole de teatru neconvenţional, muzică, dans, precum şi un târg internaţional culinar. Evenimentul se bucură de un foarte mare interes din partea publicului israelian – este vizitat la fiecare ediţie de aproximativ 100.000 de persoane, se desfăşoară  pe o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, lângă oraşul vechi, în zona turistică Mitchell Garden, Amfiteatrul <Merrill Hassenfeld> din <Sultan´s Pool>, Centrul de arte şi meşteşuguri <Khutsot Hayotser>”. 

 

Obiecte din lemn şi ceramică, ţesături şi ouă încondeiate

De la Niculina Vasiluţ, preşedinta ANTREC, am aflat că materialele tipărite pentru promovarea judeţului Suceava au fost asigurate cu sprijinul Prefecturii şi al Consiliului Judeţean Suceava, al Centrului Cultural “Bucovina”, al Asociaţiei Meşterilor Populari din Bucovina şi al Primăriei Vatra Dornei.

Majoritatea obiectelor din lemn expuse poartă semnătura meşterului popular Florin Cramariuc, obiectele de ceramică sunt realizate în atelierul Colibaba din Rădăuţi şi atelierul Magopăţ din Marginea, costumele populare, ţesăturile şi broderiile provin din zona Humorului şi zona Rădăuţi, ouăle încondeiate sunt realizate de încondeietori din Moldoviţa, Ciocăneşti, Poiana Stampei.

Transportul exponatelor a fost realizat cu sprijinul Companiei TAROM.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bucovina reprezintă România la Târgul Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim.
 Vizualizări articol: 1344 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Bucovina reprezintă România la Târgul Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei