Locuitorii Sucevei au şansa să decidă care parc sau loc de joacă din oraş să fie reamenajat, în cadrul unui proiect iniţiat de Clubul Eco-Montan Origini Verzi Suceava, în parteneriat cu Primăria municipiului Suceava şi compania de credite de consum Provident Financial România.
În cadrul programului “Fiecare parc are povestea lui”, sucevenii sunt invitaţi să decidă în perioada 6-21 august care este parcul din oraş care are cea mai mare nevoie de reamenajare.
Cele trei parcuri selectate cu ajutorul primăriei sunt Parcul Prefecturii (Piaţa Steagurilor), locul de joacă de pe str. Saturn bl. E28 şi locul de joacă de pe strada Măgurei, Cartier Obcini. Parcul care va primi cele mai multe voturi din partea comunităţilor locale va fi reamenajat în luna septembrie printr-o finanţare asigurată integral de Provident. În plus, compania se va implica activ în reamenajarea parcului câştigător cu peste 30 de voluntari.
“Pentru fiecare familie din oraş este important să ştie că există un loc de joacă sau un spaţiu verde unde să se poată relaxa. De aceea mă bucur că prin programul <Fiecare parc are povestea lui>, locuitorii din Suceava pot decide, în funcţie de nevoile lor, ce să construim împreună”, a declarat Nicoleta Robciuc, manager al Clubul Eco-Montan Origini Verzi Suceava.
Pentru a alege parcul preferat, sucevenii pot intra pe site-ul www.parcultau.ro sau pot vota pe loc la unul dintre voluntarii Clubului Eco-Montan Origini Verzi, care vor fi prezenţi, în perioada 13-19 august, în mai multe zone ale oraşului.
În plus, Provident le va oferi clienţilor săi posibilitatea să voteze prin intermediul agenţilor companiei, din confortul propriei locuinţe.
Programul “Fiecare parc are povestea lui” a fost iniţiat în 2010 şi va continua anul acesta în mai multe oraşe importante din ţară. Parcul din Suceava se alătură altor cinci spaţii amenajate de la lansarea programului, în care au fost implicaţi peste 200 de voluntari Provident şi ONG-uri din Iaşi, Cluj Napoca, Galaţi, Craiova şi Târgu Mureş. În cadrul programului, la Cluj-Napoca a fost construit de la zero primul parc eco-rustic din ţară.
( 7 aug 2012, 13:56:22
Amenzile daca se da la timp, pot fi un adjuvant, un stimulent pentru pastrarea curateniei... ceea ce este la fel de important.
Dl Primar,
Ce a mai ramas din spatiile verzi, intre blocuri, ar trebui facute parcari subterane pentru discongestionarea masinilor, iar deasupra sa se amenajeze miniparcuri cu iarba, flori, banci, locuri de joaca, etc.
...De ani buni municipiul are mare nevoie de parcuri flori si verdeata!
Uitati-va ce minunatie de parcuri sunt amenajate in Botosani si Radauti, Dumbraveni, etc!!
Daca nu-i cu suparare, am o propunere:
Sa mai amenajati un PARC la intrarea dinspre Falticeni!
Statiunea Agricola ar pute fi incadrata de doua parcuri, pe o parte si alta (intre Spitalul Vechi si OMV- pina la Statiunea Agricola)...
Apoi, ar mai fi de amenajat linga spital, parculetul existent, care trebuie refacut si imfrumusetat si ...de ce nu, spatiul din curtea spitalului.
Daca nu sunt alte interese, ca de exemplu iar blocuri, ar fi minunat sa fie aceste parcuri si cred ca va fi ceva definitoriu, emblematic pentru municipiul Suceava.
S-ar forma un complex arhitectural extraordinar la intrarea in orasul Suceava dinspre Falticeni.
Sper sa nu va zgirciti la bani sau sa gasiti diverse motive puerile!