Campania de debranşare a asociaţiilor cu datorii de la reţeaua de apă potabilă a municipiului reşedinţă de judeţ stârneşte îngrijorarea conducerii Primăriei Suceava.
Pe de o parte, acţiunea ACET-ului este considerată justificată, fiind respectate toate prevederile legale pentru recuperarea datoriilor, dar, pe de altă parte, perioada în care se iau aceste măsuri nu este considerată a fi tocmai potrivită.
Tocmai de aceea, luni, conducerea Primăriei Suceava se va întâlni cu cea a ACET, pentru a discuta situaţia datoriilor care trebuie recuperate de la populaţie.
“Trebuie să mai analizăm dacă oprirea furnizării apei în această perioadă caniculară, în care ne confruntăm şi cu o epidemie de meningită, este cea mai potrivită pentru aplicarea măsurilor de constrângere a rău-platnicilor. Vom analiza situaţia fiecărei asociaţii ameninţate de oprirea apei potabile. Am cerut şi punctul de vedere al Direcţiei de Sănătate Publică vizavi de aceste măsuri”, a declarat viceprimarul Sucevei Ovidiu Doroftei, care îndeplineşte şi atribuţiile primarului în această perioadă.
Datoriile pe care ACET le are de recuperat de la populaţie sunt de aproximativ 4,5 miliarde de lei vechi. Comparativ, Termica are de recuperat de la populaţie 212 miliarde de lei vechi, adică de 50 de ori mai mult, motiv pentru care a şi ajuns într-o situaţie disperată, nevând bani nici măcar de reparaţii şi salarii pentru angajaţi, fiind nevoită să se împrumute pentru a cumpăra cărbune pentru iarna care vine.