Nemulţumit de modul în care arată oraşul după trecerea echipelor care se ocupă de curăţenia stradală, noul viceprimar al Sucevei, Gavril Vîrvara, este decis să aducă îmbunătăţiri în acest domeniu.
Pentru a fi cât mai în temă, viceprimarul a urmărit modul în care îşi fac treaba echipele de salubrizare în toate cartierele Sucevei, nu de puţine ori atrăgându-le atenţia asupra “scăpărilor” pe care le au.
“Sunt unii care doar fac act de prezenţă pe străzi, plimbă mătura de ici colo şi mai mult fac praf decât să adune gunoiul. Ar trebui să se mai investească şi în dotarea lor, cheltuieli minime, pentru că mulţi nici măcar mături nu au, ci nişte resturi cu care nu au nici o eficienţă”, spune viceprimarul Vîrvara, care, după observaţiile din teren, i-a convocat la discuţii pe şefii societăţii de salubritate Rosal.
“Am avut o discuţie de două ore în care mi-am exprimat clar punctul de vedere. Ori văd că se face treabă, ori nu le mai semnez nici o factură. Nu dăm bani pe nemuncă”, a declarat Gavril Vîrvara.
Viceprimarul, care are în atribuţii şi salubrizarea oraşului, consideră că cei de la Rosal şi-au însuşit criticile şi că de acum înainte se vor ţine de treabă.
“Se va vedea diferenţa chiar de săptămâna viitoare”, consideră Vîrvara, care le-a cerut în mod expres să se ocupe şi de zonele mărginaşe ale Sucevei.
“Trebuie să înceapă să măture străzile din capătul cartierului Obcini, acolo unde rareori ajung, în paralel din Burdujeni, şi să vină înspre Centru”, a explicat Gavril Vîrvara, care a cerut ca pe lângă măturat să fie curăţate şi rigolele, de pământ şi pietricele.
Mai mult, viceprimarul doreşte să existe o coordonare între acţiunile Rosal şi cele ale Direcţiei Domeniului Public, astfel încât gunoaiele măturate de pe stradă să nu mai ajungă pe spaţiile verzi de a căror curăţenie se ocupă angajaţii municipalităţii.
(20 iul 2012, 14:56:24
Si amenzile la timp date, pot fi un stimulent pentru pastrarea curateniei... ceea ce este la fel de important.
Spun asta, deoarece eu, la fiecare final de saptamana ma gandesc pe unde imi pot plimba prichindelul, astfel incat sa se si joace, dar sa fie si in aer liber, si, in acelasi timp, sa pot si eu sa ma relaxez.
Am mers in parcul de la Universitate si acolo am dat de o adunatura de ciobani necivilizati care ascultau manele pe telefon, date la maxim. Daca i-am rugat sa dea mai incet, ei m-au indemnat sa plec. Se vede ca mi-au stricat ziua, n-ai cum scapa de ei si nici nu sunt pe cale de disparitie, din pacate.
Pe gazon, alt spectacol!Copii mai mici sau mai mari jucau fotbal la greu, tocînd amaritul ala de gazon si țintind din cind in cind, in febra jocului, câte un panou solar.Tinerele mamici isi au ca loc de promenada a carucioarelor tot gazonul, nu stiu de ce n-or mai fi bune aleile pavate!? Tot acolo este si locul unde se abandoneaza pampersul, ce tocmai a fost schimbat, desi cosurile de gunoi sunt la vedere. Iar daca cei mai maricei, in joaca lor pe spatiul verde, rup crengute din arbustii ornamentali sau din braduti, nu auzi o dojana, un indemn de a nu mai face asa, din partea celor ce ar trebui sa-i educe, Doamne fereste!
Se uita ca spatiul verde este pentru a incînta privirea, iar pe gazon, cel mult, se poate face plaja.
Poate va ginditi sa gasiti un paznic sa supravegheze prin sondaj locurile mai frumos amenajate, mai speciale ale orasului, asa cum de fapt, se obisnuieste a se face in tarile civilizate!