Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 iul 2012 - Anul XVII, nr. 162 (5067)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Record la admitere

9,74, ultima medie de intrare la profilul mate-info bilingv de la „Petru Rareş”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava a intrat şi anul acesta într-un top naţional cu cele mai bune specializări din ţară, specializări unde ultima medie de admitere la liceu este cu câteva zeci de sutimi mai mică de nota maximă, 10.

La repartizarea computerizată la liceu, efectuată ieri de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, la profilul matematică-informatică bilingv de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, ultimul elev admis are media 9,74. Cu această specializare şi cu această medie, colegiul intră în Top 50 naţional al celor mai căutate specializări şi ocupă locul 12 în clasament. În acelaşi top, pe locul 19 se află tot Colegiul Naţional „Petru Rareş”, cu specializarea matematică-informatică, unde ultima medie de admitere a fost 9,67.

Poziţia 38 în clasamentul naţional Top 50 al specializărilor este ocupată de Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” cu profilul mate-info bilingv, unde media ultimului admis a fost 9,60.

Colegiul Naţional „Petru Rareş” este nominalizat din nou în acest top, pe locul 43, cu specializarea Ştiinţe ale naturii, profil la care ultima medie de intrare a fost 9,59.

La Colegiul Naţional „Petru Rareş” din Suceava ultima medie de intrare în acest an a fost 8,48, la profilul Filologie, mai mare decât anul trecut, când ultimul admis la acest colegiu a avut media 8,31.

Cinci licee, într-un top judeţean

La Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, ultimul candidat admis a avut media 9 şi a intrat la Ştiinţe Sociale. Anul trecut, la colegiul menţionat, ultima medie cu care s-a intrat a fost 8,95.

Într-un clasament judeţean, cinci licee din Suceava şi 20 de specializări au fost cel mai greu accesibile, iar ultima medie de intrare a fost foarte mare. Aşadar, în afară de „Petru Rareş” şi „Ştefan cel Mare”, menţionate deja, în clasamentul de la nivelul judeţului se mai află Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi, cu specializarea mate-info, unde ultima medie de admitere a fost 8,90, şi cu specializarea Ştiinţe ale naturii, unde ultima medie a fost 8,73. De asemenea, Colegiul „Eudoxiu Hurmuzachi” mai figurează încă de două ori în clasament cu specializările Filologie şi Ştiinţe Sociale, unde ultimele medii de intrare au fost 8,39 şi 8,24. Un alt liceu care se regăseşte de două ori în clasamentul judeţean este Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”. La specializarea matematică-informatică de la acest colegiu, ultima medie de admitere a fost 8,74, iar la specializarea Filologie, 8,44.

Acestea sunt liceele cu cele mai mari medii de admitere din judeţ. La polul opus se află însă şcolile unde candidaţii au reuşit să devină liceeni cu medii puţin peste 3.

Ultima medie de admitere la liceu la repartizarea computerizată din acest an este 3,56, iar candidatul a intrat la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” (Grupul Şcolar Dumbrăveni), specializarea Mecanică.

6.305 absolvenţi de gimnaziu au fost repartizaţi ieri la liceu

Cu media 3,61 s-a intrat la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară şi cu 3,62 la Liceul Tehnologic „Oltea Doamna” din Dolhasca.

22 de absolvenţi de şcoală generală din Suceava au intrat la liceu cu medii de la 3,56 la 3,99, iar alţi 275 de elevi au fost admişi cu medii de la 4 la 4,99.

6.305 absolvenţi de gimnaziu au fost repartizaţi ieri la liceu, din totalul de 6.340 de candidaţi înscrişi.

35 de candidaţi au rămas nerepartizaţi, fie pentru că au bifat prea puţine opţiuni în fişa de înscriere la liceu, fie pentru că au optat pentru un liceu particular şi au dat examen de admitere distinct.

58 de absolvenţi din judeţul Suceava au fost repartizaţi la licee din alte judeţe.

La nivelul judeţului au fost alocate 7.420 de locuri în clasa a IX-a, iar după prima repartizare au rămas libere 1.115 locuri. Aceste locuri vor intra în etapele următoare de repartizare computerizată la liceu.

Rezultatele cu toţi elevii repartizaţi, numărul de locuri şi clasamentele judeţene şi naţionale sunt publicate pe site-ul www.admitere.edu.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 9,74, ultima medie de intrare la profilul mate-info bilingv de la „Petru Rareş”.
 Vizualizări articol: 2034 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.9 din 7 voturi
9,74, ultima medie de intrare la profilul mate-info bilingv de la „Petru Rareş”2.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(14 iul 2012, 12:30:32
Daca aveti doar 1 clasa la fiecare profil e si normal sa nu intre prea multa lume in ea.
2.   Pamflet trimis de
(14 iul 2012, 16:07:42
pacat ca se tine cont de media din gimnaziu, care nu reprezinta adevarata valoare a elevului si de cele mai multe ori e rezultatul coruptiei. toti stim asta. corect ar fi sa se tina cont de nota de la examen si 40$ sa mearga la liceu, 40% la scoala profesionala iar restul sa ramana sa se califice la locul de munca. astfel va fi concurenta, elevii vor fi ocupati cu invatatul si nu vor mai fi cazuri de teribilism, extravaganta si violenta. elevii de asta sunt cum sunt, ca toti, prosti destepti intra la liceu si apoi la facultate. si neavand nicio grija isi consuma altfel energia.
3.   Comentariu trimis de
(15 iul 2012, 07:41:34
Este dureros... "Sistemul" este depasit. Nevoile in Sec. XXI nu au nicio legatura cu sec XVIII-XIX. Va dati seama 18 ani de "scoala"cat timp pierdut.. Educati-va acasa, nu in acest sistem ticalosit si depasit
4.   Dumbraveni trimis de
(15 iul 2012, 14:42:45
fara grija ca de la Dumbraveni se ridica acel candidat si va fi un viitor " politician care va face cinste si onoare" ..parol!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei