Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 iul 2012 - Anul XVII, nr. 160 (5065)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Admitere

La liceu, cu media 3,56

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În clasamentul elevilor din judeţul Suceava privind admiterea la liceu din acest an, realizat după evaluarea naţională, se află elevi care au media generală de admitere puţin peste 3. Cu toate acestea, elevii de nota 3 au toate şansele să intre la un liceu, dacă şi-au completat fişa de înscriere cu suficiente opţiuni, întrucât numărul de locuri de admitere este suficient pentru toţi absolvenţii de şcoală generală din acest an.

În coada listei cu mediile de intrare la liceu se află un absolvent de gimnaziu care are media generală de admitere 3,56. Acesta a absolvit şcoala la Negrileasa, iar la evaluarea naţională a făcut „performanţă” şi a luat nota 1 din oficiu la ambele probe. Gimnaziul l-a terminat cu media 6,13, iar media generală de admitere la liceu este 3,56.

Aceeaşi medie o are şi un alt absolvent de gimnaziu, de la Dumbrăveni, care a obţinut rezultate similare cu ale colegului său din Negrileasa.

32 de elevi din judeţul Suceava au toate şansele să prindă un loc la liceu, deşi au mediile generale de admitere între 3,99 şi 3,56. Urmează apoi sute de absolvenţi care vor să intre la liceu cu medii generale între 4 şi 4,99.

359 de elevi din judeţul Suceava sunt în situaţia aceasta, având mediile de admitere la liceu între 4 şi 4,99.

Alte sute de elevi din judeţul Suceava au obţinut la evaluarea naţională note cu cel puţin două puncte mai mici decât media generală cu care au terminat şcoala generală, în majoritatea situaţiilor fiind vorba despre elevi care nu au reuşit să obţină minim nota 5 la examenul de absolvire a clasei a VIII-a.

Examenul de evaluare din acest an a dat bătăi de cap candidaţilor, pornind de la subiectele controversate şi ajungând până la rezultate. Au fost acordate peste 4.100 de note mai mici de 5, iar matematica a fost, privind rezultatele, cea mai grea probă.

 

Peste 7.700 de locuri în clasa a IX-a

Dintre cei 6.924 de elevi care au susţinut proba la matematică, 3.163 de candidaţi au luat note de la 1 la 4,99. Dintre aceştia, cei mai mulţi, 1.247 de elevi, au fost notaţi de la 4 la 4,99, în timp ce note de la 1 la 1,99 au luat 318 absolvenţi de şcoală generală. La limba română, notele mici şi foarte mici sunt mai puţine, însă nu lipsesc. Astfel, 1.048 de elevi au luat note de la 1 la 4,99, cei mai mulţi dintre ei, 369 de elevi, fiind notaţi de la 3 la 3,99.

În ceea ce priveşte notele de 10 acordate la acest examen, 49 de elevi au luat punctaj maxim la limba română. Proba la limba română a fost susţinută de 6.935 de elevi.

Repartizarea computerizată pentru admiterea la liceu va avea loc pe 14 iulie.

În învăţământul liceal de stat, pentru toate filierele, au fost incluse pe profiluri şi specializări, la propunerea unităţilor şcolare, 276 de clase cu 7.728 de elevi. La evaluarea naţională din acest an au participat aproape 7.000 de candidaţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului La liceu, cu media 3,56.
 Vizualizări articol: 1146 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
La liceu, cu media 3,564.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pamflet trimis de
(12 iul 2012, 11:26:32
Aici se vede aberatia din invatamant introdusa de doamna Andronescu. Peste cativa ani acesti elevi vor da bacul, iar daca nu promoveaza de vina sunt profesorii si societatea. In orice tara civilizata maximum 50% dintre elevi iau bacul. Cu sistemul doamnei Andronescu riscam sa nu ni se mai recunoasca diplomele peste hotare.dar ea face asta din populism si pentru fabricile de diplome.
NU TOTI TINERII SUNT CAPABILI SA URMEZE UN LICEU.Unii nu vor iar altii nu sunt dotati. Iar cine vrea sa invete o meserie nu are unde. Cat despre bac, acesta foloseste doar celor care vor sa urmeze o universitate.
2.   Vântul bate, cânii latră, noi cu drag muncim! trimis de
(12 iul 2012, 12:02:47
Bilanțul e-așa cum îl arată cifrele.
Dar nu uita că un reporter ce se respectă, adoptă un subiect sau o temă și urmărește o perioadă de timp TOATE amănuntele conjuncturale.
Ar fi bine (nu e obligatoriu) ca în următoarele 2-3 luni – până la debutul noului an școlar, să te informezi și să ne informezi cu oportunitate asupra MĂSURTILOR CONCRETE CE S-AU LUAT în vederea eliminării acestor disfuncționalități.
Dacă se poate să vedem SÂNGE, nu e nici un bai.
Adică să avem parte de bilanțuri gen:
De la ISJ au fost decapitați un număr de xxx inspectori, începând cu gheneralul.
De la școalile din gubernie, mai ales acelea cu rezultate pozitive între 0 și 9%, au fost trași în țeapă un număr de yyy directori.
Iar un număr de zzz „profesorași” amploiați la apelul bocancilor sau a căror competențe se evaluează între 1 și 3,39 au fost teși pe roată în piața publică.
3.   Nedumerire trimis de
(12 iul 2012, 14:54:24
La liceu, media minima de admitere nu e 5? Eu asa credeam, !!
3.1  RE: Nedumerire trimis de
(12 iul 2012, 15:17:03
Cum să fie 5 dar unde te crezi? În comunismul acela „nenorocit” și-n care elevii susțineau examen de admitere?
Acum media minimă de intrare la liceu este 1,04(3).
Păi de unde ai vrea matale normă didactică pentru cohortele de INCOMPETENȚI la care trebuie să mănânce și gurița lor un cozonac integral.
Oare de crezi că, în locul unei RESTRUCTURĂRI dureroase dar necesare, s-a preferat scoaterea a doi iepuri din joben:
- unul denumit clasa pregătitoare,
- altul denumit învățământ obligatoriu de ... draaqu mai știe câți ani - 9 sau 10.
Ce contează declinul demografic, sporul natural al populației sau fenomenul emigrării.
Scheisse= , ce te faci pe urmă cu câteva zeci de mii „asistați social” prin angajamentul în ministerul educațiunii publice!
Săracii de ei, dacă rămân fără pâiniță și cum nu știu să facă nimic altceva, sunt SORTIȚI extincției.
Lasă așa cu admitere la licee orișicum, că pe lângă inutilii din preuniversitar mai sunt alte divizii de universitari, din făbricile de diplome, la care gurița lor urlă după cozonac sinecuristic și au nevoie de cărniță de tun!
Las-o, băi, că merge așa!
4.   Scoala trimis de
(12 iul 2012, 16:27:31
Intri cu 3(trei) .Corect. Termini liceul si iei BAC-ul cu 3 (trei). Asta-i scoala romaneasca de azi.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei