Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iun 2012 - Anul XVII, nr. 149 (5054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bănci

Sucevenii îşi plătesc mai greu creditele în valută

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii îşi plătesc din ce în ce mai greu creditele în valută. Potrivit ultimei raportări a Băncii Naţionale a României, restanţele la creditele în valută au crescut în luna mai 2012 cu 25,7 milioane de lei (257 de miliarde de lei vechi), comparativ cu sfârşitul anului trecut.

Din datele furnizate de BNR, restanţele sucevenilor la creditele în valută înregistrate în luna mai 2012 au fost de 208,3 milioane de lei, în timp ce în luna decembrie 2011, acestea au fost de 182,6 milioane de lei. Potrivit aceluiaşi raport, restanţele la creditele în lei au scăzut în primele cinci luni ale acestui an, de la 363,5 milioane de lei în decembrie 2011, la 343,3 milioane de lei.

 

A scăzut valoarea creditelor curente în lei

La sfârşitul lunii mai 2012, sucevenii aveau mai puţine credite curente în lei decât la sfârşitul anului trecut. Potrivit BNR, creditele curente în lei ale sucevenilor în luna mai 2012 erau în valoare de 1.294 milioane de lei, în timp ce în luna decembrie 2011 valoarea acestora era de 1.304,5 milioane de lei.

Cele mai multe credite în lei sunt contractate de agenţii economici suceveni, respectiv 1.011,7 milioane de lei, în timp ce populaţia a făcut împrumuturi în moneda naţională în sumă totală de 625,5 milioane de lei, sumele incluzând şi creditele restante.

 Populaţia din judeţul Suceava a contractat în primul rând credite pentru consum, valoarea totală a acestora fiind de 466,8 milioane de lei.

La capitolul credite curente în valută, în primele cinci luni ale acestui an s-a înregistrat o uşoară creştere a împrumuturilor în alte monezi decât cea naţională, de la 1.620 de milioane de lei în luna decembrie 2011, la 1.621 milioane de lei în luna mai 2012. La fel ca şi la creditele în lei, populaţia din judeţul Suceava s-a împrumutat în valută în special pentru consum. Astfel, valoarea creditelor pentru consum înregistrată în luna mai este de 649,9 milioane de lei.

 

Cele mai multe credite pentru locuinţe sunt contractate în valută

Potrivit datelor publicate de BNR, sucevenii preferă creditele în valută pentru a-şi achiziţiona locuinţe.

Valoarea creditelor în valută pentru locuinţe înregistrate în luna mai 2012 a fost de 349,6 milioane de lei, în timp ce creditele în lei pentru locuinţe a fost de 17,1 milioane de lei. Creditele în lei şi valută pentru locuinţă au crescut cu 17,9 milioane de lei din luna decembrie 2011 şi până în luna mai 2012.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii îşi plătesc mai greu creditele în valută.
 Vizualizări articol: 1354 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Sucevenii îşi plătesc mai greu creditele în valută5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei