luni, 21 mai 2012 - Anul XVII, nr. 115 (5020)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Învăţământ

Peste o sută de profesori din Suceava şi-au echivalat diplomele de colegiu cu studii de licenţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Peste o sută de cadre didactice din judeţul Suceava absolvente de studii superioare de scurtă durată au cerut Inspectoratului Şcolar Suceava (IŞJ) echivalarea diplomelor cu studii de licenţă. Profesorii au posibilitatea de a-şi echivala studiile pe baza noilor reglementări din Legea Educaţiei, care prevede recunoaşterea competenţelor profesionale pentru educatori, institutori, învăţători, maiştri instructori, antrenori.

Potrivit şefului IŞJ Suceava, Cristian Cuciurean, „profesorii cu studii superioare de scurtă durată vor deveni profesori pentru învăţământul preşcolar, profesori pentru învăţământul primar, profesori de instruire practică, respectiv profesori antrenori în cluburile sportive şcolare, palatele şi cluburile copiilor, dacă îndeplinesc anumite condiţii”.

Posibilitatea de a-şi depune dosarele de echivalare au avut-o cadrele didactice care au obţinut definitivarea în învăţământ, au statut de suplinitor sau titular, au obţinut calificativul „foarte bine” în ultimii doi ani şi parţial „foarte bine” pentru anul în curs, nu au sancţiuni în ultimii doi ani, fac dovada parcurgerii în ultimii cinci ani a unor cursuri de formare, îndeplinesc alte condiţii specifice, în funcţie de categoria din care fac parte. 113 cadre didactice din Suceava au solicitat la Inspectoratul Şcolar echivalarea studiilor.

Dosarele sunt evaluate de o comisie stabilită prin decizia inspectorului general, iar solicitanţilor care au făcut dovada îndeplinirii condiţiilor de echivalare le vor fi eliberate de către Ministerul Educaţiei atestate de recunoaştere şi echivalare a competenţelor dobândite formal şi informal, cu regim de act de studii.

Dascălii care nu îndeplinesc condiţiile de echivalare au la dispoziţie o perioadă de patru ani, de la intrarea în vigoare a metodologiei, fie pentru a realiza echivalarea pe baza unui dosar, fie să îşi continue studiile, pentru a îndeplini cerinţa studiilor universitare de licenţă pentru predare în învăţământ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste o sută de profesori din Suceava şi-au echivalat diplomele de colegiu cu studii de licenţă.
 Vizualizări articol: 881 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste o sută de profesori din Suceava şi-au echivalat diplomele de colegiu cu studii de licenţă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei