Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 10 mai 2012 - Anul XVII, nr. 106 (5011)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soluţie finală

Poliţiştii şpăgari de la Stulpicani: unul în libertate, altul la puşcărie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Soluţie diferită pentru cei doi poliţişti şpăgari de la Stulpicani. Unul dintre ei a scăpat de închisoare, în timp ce al doilea a fost trimis după gratii. După ce Curtea de Apel Suceava a decis că ambii agenţi, Toader Olari, de 54 de ani, şi Cristian Daniel Jitari, de 40 de ani, trebuie să stea la puşcărie câte trei ani, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat o soluţie diferită pe jumătate. Astfel, a fost admis recursul declarat de Toader Olari, care nu va mai sta la închisoare. Condamnarea lui Olari este de cinci ani cu suspendare sub supraveghere. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu fostul său coleg. Recursul lui Cristian Daniel Jitari a fost respins de magistraţii instanţei supreme, astfel încât fostul poliţist de la Stulpicani va sta la puşcărie pentru o perioadă de trei ani. Soluţia dată la finele lunii aprilie este definitivă. 

Toader Olari a fost trimis în judecată pentru cinci infracţiuni, trei fapte de abuz în serviciu contra intereselor publice şi câte o infracţiune de sustragere sau distrugere de înscrisuri şi fals intelectual, în timp ce Cristian Daniel Jitari are şapte fapte imputate, respectiv luate de mită, trafic de influenţă, furnizarea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

 

Pentru ce a fost condamnat Cristian Daniel Jitari

Arestaţi mai întâi preventiv, foştii poliţişti din Stulpicani au ieşit din celule după câteva săptămâni, iar procesul a continuat cu ei în stare de libertate.

Anchetatorii au stabilit că agentul Cristian Daniel Jitari, pe 24 aprilie şi 2 iunie 2009, a primit, de la un anume Vasile Zamcu, 2.000 de lei pentru a muşamaliza un dosar penal, în care respectivul era cercetat pentru că a folosit acte falsificate pentru a conduce un autoturism cu care a fost implicat într-un accident rutier în noaptea de 21/22 aprilie 2009.

Tot în luna iunie 2009, dar pe data de 3, agentul Jitari a cerut bani şi alte bunuri de la Maria Moroşan, pe motiv că a intervenit pe lângă anumiţi inspectori de poliţie de la Gura Humorului pentru a-l ajuta pe soţul acesteia să nu fie tras la răspundere penală.

Tot la începutul lui iunie, acelaşi poliţist i-a anunţat pe mai mulţi afacerişti din comună că urmează să se efectueze un control economic la mai multe firme din localitate, persoanele informate de agentul Jitari reuşind să evite verificările şi să scape de eventualele sancţiuni.

 

Ce anume i s-a imputat ex-agentului Toader Olari

Celălalt poliţist implicat în acest dosar, agentul Toader Olari, este acuzat că încuraja afacerile ilegale cu material lemnos din Stulpicani.

Mai mult, cei doi agenţi de poliţie se îndeletniceau şi cu alte „meserii”, cum ar fi cea de recuperatori de datorii.

Abuzând de calitatea de poliţist, cei doi au făcut presiuni psihice asupra unui consătean pentru a recupera de la acesta o datorie de 3.000 de lei. Pentru serviciile de recuperatori, cei doi agenţi au primit câte 600 de lei.

Cei doi poliţişti sunt acuzaţi că, din 2001, respectiv 2002, au sustras de la postul de poliţie la care lucrau mai multe înscrisuri oficiale, pentru a-i scăpa de amenzi sau de răspunderea penală pe tot felul de indivizi şi pentru nesoluţionarea în mod legal a petiţiilor altor persoane.

Numai Olari a sustras începând din 2001 şi până în 2009, zece dosare penale, trei procese verbale de cercetare la faţa locului, 18 procese-verbale de constatare şi sancţionare contravenţională şi 24 de reclamaţii, petiţii, sesizări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii şpăgari de la Stulpicani: unul în libertate, altul la puşcărie.
 Vizualizări articol: 767 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Poliţiştii şpăgari de la Stulpicani: unul în libertate, altul la puşcărie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(10 mai 2012, 18:03:12
Si astia au un rol in infractiunile si scandalurile din Stulpicani facind necazuri mari civililor si celor din structuri .Ideal ar fi ca asemenea porcari sa se descopere din fasa iar elementele ce le practica sa fie indepartate insa ........ca unele furtisaguri o perioada de timp mai au si reusite . Aspectele de multe ori dezonoreaza institutia si activitatea unor oameni responsabili fata de indatoriri .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei