Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mai 2012 - Anul XVII, nr. 101 (5006)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,717 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie medici

Fetiţa adusă la spital cu 15 căpuşe pe corp face tratament preventiv pentru boala Lyme

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fetiţa de 6 ani din Vatra Dornei muşcată marţi de nu mai puţin de 15 căpuşe care i-au rămas fixate pe piele a început un tratament preventiv pentru boala Lyme. Aşa au informat ieri responsabili din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, care au arătat că minora face o cură de antibiotice, recomandată în astfel de cazuri. Pe data de 23 mai, minora va face şi testul specific pentru determinarea bolii Lyme.

Minora muşcată de 15 căpuşe a fost adusă marţi la spitalul din Vatra Dornei. Aici, ea a fost supusă unor intervenţii de mică chirurgie, în urma căreia medicii i-au extras căpuşe din zona jugularei, a toracelui, a picioarelor şi din apropierea organelor genitale, acesta fiind cel mai grav caz de până acum. Responsabili din cadrul DSP au informat ieri că fetiţa locuieşte într-o casă de la marginea pădurii, iar în cursul zilei de marţi s-a jucat în grădină cu cei doi câini din gospodărie.

 

Medicii: numărul persoanelor muşcate de căpuşe şi al celor diagnosticate cu boală Lyme va creşte

Boala Lyme este o boală infecţioasă produsă de bacteria Borrelia Burgdorferi, care este transmisă la om prin muşcătura de căpuşă. Din cauza faptului că afectează întreg organismul şi prezintă o gamă vastă de simptome, boala Lyme a fost supranumită „boala cu 1.000 de feţe”. Tocmai această particularitate o face şi foarte greu de depistat, motiv pentru care în multe cazuri tratamentul este unul de lungă durată, uneori chiar şi de câţiva ani. În 2012, în judeţ au fost confirmate două cazuri de boală Lyme transmisă de căpuşe. De la încălzirea vremii, tot mai multe persoane ajung la spital după ce au fost muşcate de aceste insecte parazite care se hrănesc cu sânge. Medicii se aşteaptă ca numărul pacienţilor cu muşcături de căpuşe şi a celor diagnosticaţi cu boală Lyme să crească în perioada următoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fetiţa adusă la spital cu 15 căpuşe pe corp face tratament preventiv pentru boala Lyme.
 Vizualizări articol: 2898 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Fetiţa adusă la spital cu 15 căpuşe pe corp face tratament preventiv pentru boala Lyme4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Capuse trimis de
( 4 mai 2012, 11:07:28
eu zic s-o lasati dracu'cu capusele astea... pai 2 zile la rand articole cu acelasi subiect, nu e cam exagerat?! eu in fiecare vara am luat de pe mine 2-3 capuse (petrec mult timp in aer liber) si n-am patit nici pe naiba
1.1  RE: Capuse trimis de
( 4 mai 2012, 14:46:47
ma,daca peste cateva zile sau o luna,un an,2,3,5,10 ani ai sa te intrebi de ce te doare capul,sau de ce ai dureri insuportabile la muschi,oase,paralizii,sau daca o sa te ia tac-tu de guler si o sa te duca la nebuni,iar doctorii la care ai sa te duci o sa-ti spuna ca nu ai nimic si ca doar vrei sa fii bagat in seama de cei apropriati,atunci sa-ti aduci aminte de cele 2-3 capuse/vara sau/plimbare si de comentariul asta idiot,;si stii care e partea proasta, ca nu exista leac pt bolile ce le transmit aceste capuse.
1.2  RE: Capuse trimis de
( 4 mai 2012, 18:09:58
Petricos, sa nu-ti uiti izmenele de tabla data viitoare cand iesi la iarba verde.

P.S. Daca te pisca vreun tantar, suna repede 112 !!
2.   Bravo trimis de
( 4 mai 2012, 13:59:46
tu esti mai rezistent ,credeam ca petreci mai mult timp pintre capuse
3.   Pentru KINJIRU trimis de
( 4 mai 2012, 20:41:58
Domnule KINJIRU esti un analfabet si jumatate. Pe langa asta ar trebui sa nu-ti dai cu parerea daca nu stii despre ce este vorba. Eu am cunoscut personal persoane muscate si infestate cu Lyme si au probleme grave de santate. Ai fi putut si tu sa cauti pe net macar sa te informezi despre asta (ca tot esti internaut si dai commenturi) si apoi sa vorbesti. Esti o situatie grava, foarte bine ca scriu, lumea nu stie nimic despre Lyme.
PETRICOS are perfecta dreptate.
4.   Scris la indigo trimis de
( 4 mai 2012, 22:00:18
domnu' indigo, oi fi eu un soi de ignorant, dar as zice ca mai e un drum lung pana la analfabet! La ce isterie de genul "gripa aviara" sta sa inceapa si cu aceste capuse, nici sa vrei si nu ramai neinformat. stii, daca lumea aia simpla care munceste pe campuri ar da cate 200 lei la fiecare muscatura de capuse pentru analize , tu nu ai mai avea barabule sa mananci la toamna, si nici lapte de la tzatzica vacii sa pui in cafea dimineata fiindca deh, Lyme pandeste.

Ar trebui sa fiti totusi mai blanzi cu o persoane gata sa crape ( avandu-se in vedere ca in ultimii 5 ani am cules capuse de pe mine)big grin.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei