Şeful administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, care este şi preşedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord – Est, a declarat, în cursul zilei de ieri, că 2011 a fost anul de vârf în absorbţia fondurilor europene în această regiune a României. La Suceava a avut loc, ieri, Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord – Est, la întâlnire fiind prezenţi reprezentanţii Consiliilor Judeţene, ai Prefecturilor, ai primăriilor municipiilor reşedinţă de judeţ şi ai comunelor din toate cele şase judeţe componente ale acestei regiuni. Aflat la cel de-al patrulea mandat de preşedinte al Consiliului pentru Dezvoltare Regională, Flutur a ţinut să precizeze că raportul pe anul 2011 arată faptul că „acest an a fost unul de vârf în absorbţia fondurilor europene derulate prin Programul Operaţional Regional. Aici trebuie să aduc aminte şi să remarc stilul echitabil şi transparent de a se derula aceste proiecte la nivelul judeţelor. Şi vreau să vă mulţumesc pentru acest lucru. Cred că am fost o echipă care a reuşit să echilibreze lucrurile la nivel de judeţe, fiind mai importantă raţiunea şi nu pasiunea. Dacă la început, când ne-am format, poate era mai multă pasiune şi erau anumite supărări, trebuie să remarcăm că am găsit împreună soluţiile corecte, legale de a aloca resursele în mod echilibrat pe fiecare zonă”.
Gheorghe Flutur a arătat că proiectele prin Programul Operaţional Regional au fost aprobate astfel încât să existe o dezvoltare echilibrată la nivelul Regiunii de Nord-Est. El a subliniat că judeţele au ştiut să-şi prioritizeze proiectele, în aşa fel încât s-a reuşit o distribuţie echilibrată a proiectelor pentru drumuri, a proiectelor pentru „poli de creştere urbană”, dar şi cele din sănătate, cultură şi turism.
„Aproape aş avea curajul să spun că am făcut un exerciţiu al unei regiuni care poate să lucreze foarte bine. Din punctul de vedere al hotărârilor pe care noi le-am luat, astăzi, când tragem linie, vedem că sunt foarte echilibrate lucrurile între noi. De la polul de creştere de la Iaşi, până la modernizarea în domeniul sănătăţii a unor zone care aveau nevoie de aşa ceva, cum e Botoşaniul şi Vasluiul, proiectele legate de infrastructura de drumuri care sunt şi la Bacău, Suceava sau Neamţ şi aşa mai departe”, a arătat preşedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord – Est.
Suceava a contractat în proporţie de 100% proiectele finanţate prin POR
Flutur a mai spus că în viitorul „exerciţiu” al Consiliului pentru Dezvoltare Regională trebuie să se dea o importanţă mai mare informării celor care beneficiază de fonduri europene, astfel încât să nu mai existe greşeli în derularea proiectelor. „Consider că multe dintre aceste greşeli s-au făcut din necunoaştere sau neştiind că există aceste exigenţe la nivel european. Însă aş vrea să văd partea pozitivă a lucrurilor, ritmul de absorbţie şi consistenţa absorbţiei în regiunea de Nord-Est, o regiune cu un PIB sărac pe cap de locuitor”, a mai declarat preşedintele Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord – Est.
Gheorghe Flutur a ţinut să arate că investiţiile făcute în infrastructură vor face ca judeţele din Regiunea de Nord-Est nu fie cele mai sărace din România.
Judeţul Suceava a contractat în proporţie de 100% proiectele care au obţinut finanţare prin POR, iar stadiul de realizare a acestora depăşeşte 80%.
(26 apr 2012, 11:37:25
"Gheorghe Flutur a ţinut să arate că investiţiile făcute în infrastructură vor face ca judeţele din Regiunea de Nord-Est nu fie cele mai sărace din România."
si atunci cum explicam articolul urmator:
"Pe drumurile naţionale din Suceava se circulă mai rău ca în Evul Mediu
În topul celor mai proaste drumuri se află detaşat DN18 şi DN17B. Primul drum face legătura între Bucovina şi Maramureş, iar pe distanţa Iacobeni-Ciocăneşti-C