Un al doilea caz de boală Lyme, transmisă de căpuşe, a fost confirmat în judeţ, după cel al femeii de 35 de ani, angajată a unei societăţi de turism din Rădăuţi. Diagnosticul a fost stabilit cu certitudine la o asistentă medicală pensionară, tot din Rădăuţi, care până ieri figura în evidenţele autorităţilor sanitare sucevene ca fiind doar un caz suspect.
Boala Lyme a fost confirmată la fostul cadru sanitar, în vârstă de 59 de ani, după mai multe luni de la muşcătura de căpuşă. Până a ieşi la pensie, asistenta medicală a lucrat în cadrul secţiei de boli infecţioase a spitalului din Rădăuţi.
Femeia a fost muşcată de o căpuşă în luna august a anului trecut, dar primele simptome de boală au apărut de-abia în octombrie. Iniţial, rădăuţeanca s-a plâns de pareză la un picior, fiind diagnosticată de medici cu afecţiuni reumatologice şi neurologice.
În urma tratamentului administrat, evoluţia a fost nefavorabilă, motiv pentru care investigaţiile medicale au fost continuate. În acest an, pe 30 martie, un specialist în boli infecţioase a făcut legătura între muşcătura de căpuşă şi simptomatologie, ridicând suspiciunea de boală Lyme. Fostei asistente medicale i s-au efectuat analize specifice, iar ulterior diagnosticul a fost confirmat. I s-au recomandat antibiotice, iar starea sa de sănătate pare să se amelioreze.
Boala Lyme este foarte greu de diagnosticat şi tratat din cauza numeroaselor simptome pe care le are, specifice şi altor afecţiuni. Lyme mai este supranumită şi boala cu o mie de feţe, din pricina faptului că, afectând întregul organism, simptomele ei mimează simptomele altor boli.