Membrii Consiliului Director al Zonei Metropolitane Suceava s-au întrunit ieri dimineaţă, la sediul Primăriei Suceava, pentru a discuta caietul de sarcini în baza căruia va fi întocmită strategia de dezvoltare a localităţilor membre pentru perioada 2013- 2020.
Acest amplu studiu are în vedere mai multe domenii de activitate – infrastructura rutieră, cea de transporturi, mediul de afaceri, sănătate, sport, cultură, dar şi proiecte de mediu.
Preşedintele Zonei Metropolitane Suceava, primarul Ion Lungu, a precizat că, prin caietul de sarcini al licitaţiei, perioada maximă de realizare a studiului va fi de şapte luni.
Lungu a declarat: „Caietul de sarcini prevede că cel care va câştiga licitaţia va constitui grupuri de lucru şi se va deplasa în fiecare localitate în parte, unde va avea discuţii cu consilierii locali, cu primarii şi cu alţi reprezentanţi ai localităţii. În urma discuţiilor ei vor întocmi planuri de acţiune, un portofoliu de proiecte, astfel încât să poată fi implementate aceste proiecte. În final toate proiectele discutate vor fi incluse într-o strategie de dezvoltare şi se vor căuta compatibilităţile între localităţi, precum drumuri care leagă două localităţi învecinate, care pot fi realizate printr-un singur proiect”.
Mai mult, pentru că se doreşte ca acest studiu să fie realizat profesionist şi pe cât posibil cât mai rapid, adică în aproximativ cinci luni, la licitaţie cel mai mare punctaj îl va avea oferta tehnică a firmelor participante (70 de puncte), nu cea financiară (30 de puncte).
“Nu ne dorim să vină cineva cu o ofertă foarte mică, dar care nu are experienţă, de aceea cel mai mare punctaj se obţine la oferta tehnică, care va cuprinde acel portofoliu de proiecte. Vrem să ne asigurăm că cei care vor câştiga licitaţia sunt oameni profesionişti, care au mai realizat asemenea studii de consultanţă”, a explicat Ion Lungu.
Licitaţia de realizare a strategiei de dezvoltare a Zonei Metropolitane Suceava, în valoare de 150.000 de lei (1,5 miliarde lei vechi), va fi una deschisă, bazată pe cereri de oferte.
Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, a precizat că una dintre principalele rezultate finale ale strategiei de dezvoltare trebuie să fie creşterea numărului locurilor de muncă, realizarea rutei ocolitoare nr. 2 Ipoteşti – Salcea, amenajarea a cinci parcări supraterane, precum şi un program amplu de reabilitare termică a blocurilor.
Zona Metropolitană Suceava a fost realizată prin asocierea municipiului Suceava cu oraşul Salcea şi comunele Adâncata, Ipoteşti, Mitocu Dragomirnei, Moara, Pătrăuţi şi Bosanci.
(20 apr 2012, 18:48:34